Ezért lehet legyőzhetetlen a választásokon Jászberény polgármestere, Budai Lóránt

Az utóbbi három alkalommal nemhogy nyert, de folyamatosan egyre nagyobb fölénnyel tudott győzni Budai Lóránt. Még egy időközi választást is be kellett iktatni, amikor politikai ellenfelei sikeresen megingatták városházi többségét, ám Budai azt végképp megsemmisítő különbséggel húzta be.

Tovább olvasom

A Tegyünk Szolnokért sem késlekedett, bemutatták a jelöltjeiket

A szolnoki Fidesz-KDNP szervezetének hivatalos bejelentése és sajtótájékoztatója után a Tegyünk Szolnokért is bemutatta azokat a jelölteket, akik a megyeszékhely lakóinak szavazataira és ezáltal képviselői felhatalmazásra számítanak. Az önkormányzati választást június 9-én tartják, a kampány hivatalos része szombaton indul.

Tovább olvasom

Sárdobálás és indulat helyett kulturált párbeszéd – interjú Farkas Csongor mezőtúri polgármester-jelölttel

Mezőtúr rendkívül érdekes helyszíne lesz a közelgő önkormányzati választásoknak: bár a 2022-es időközi voksoláson nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP által támogatott Szűcs Dániel, a helyi ellenzéki közösség, a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) lendülete azt mutatja, van mit keresnie a városban a kormánykritikus erőknek is. A TEKE Farkas Csongort indítja, vele interjúztunk.

Tovább olvasom

Újabb jelentkező Szolnokon – képviselőket és polgármesterjelöltet is állítanak

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Momentum, illetve az MSZP-DK szövetség után egy szolnoki egyesület, a Minden Döntés Számít (MDSZ) jelentette be, hogy képviselőket és polgármestert kíván adni a következő képviselő-testületbe.

Tovább olvasom

Lehet más az ellenzék! – Szendefy Mária írása

Semmit sem felejtetettek semmit sem tanultak. Ez a szállóige jutott eszembe Hamburger Béla: Ez ellenzék? című írása kapcsán. A szerző olyan hévvel ismételgeti az összefogás mantrát, mintha 2022. április 3.-án legalábbis a Holdon tartózkodott volna.  Kezdjük az alaptételnél. Az összefogás nevű vallás önjelölt papjai számára alaptétel, hogy minden politikai szereplő, aki nem a Fidesz vagy a KDNP tagja vagy holdudvara az egyetlen célból létezhet: Orbán Viktor legyőzése. Számukra ez az egyetlen legitim politikai cél, aki nem ezt tűzi a zászlajára az kapásból gyanús, legtöbbször nem is köntörfalaznak, hanem csípőből kinyilatkoztatják:…

Tovább olvasom

Ruff Bálint: A szolnoki ellenzék jobban utálja egymást, mint a közös ellenséget

Összességében elmondható, hogy szolnokiként egyik szemünk sír, a másik nevet. Hiszen még a szakértők szerint is Szolnok egy ellenzéki város és a számok önmagukért beszélnek: a helyieknek elege van a Szalay-rendszerből. De akkor mi a gond és mi a megoldás?

Tovább olvasom