53 helyett 32 milliárd – a költségvetés kapcsán vitázott a szolnoki képviselő-testület

Heves vitákat szült a február 29-én, azaz ma megtartott szolnoki képviselő-testületi ülés, amelynek fő témája a város idei évi költségvetése volt: a tavalyi 53 milliárdos kiadási és bevételi főösszeg idén a tervek szerint mindössze 32 milliárdra csökken.

Tovább olvasom

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szolnokon

Az Országgyűlés az évezred elején határozott arról, hogy február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja lesz. Ezen a napon tartóztatták le a Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát a szovjet megszállók. Ahogy minden évben, a szolnoki önkormányzat most is hivatalos keretek között emlékezett meg az áldozatokról.

Tovább olvasom

Szalay Ferenc nagyon örül a hálapénzes orvos utódjának

Azonnali hatállyal elbocsátották a hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost a Hetényi kórházból – írtuk a Szol24-en július közepén. A nagy felháborodást kiváltó eset megalapozott gyanúja szerint az orvos tavaly május és június között a betegeitől hálapénzt fogadott el. Egy – addig – köztiszteletben álló emberről volt szó, most az utódját is bejelentették.

Tovább olvasom

Szoros versenyre és kemény kampányra számít Szalay Ferenc

„Tégláról téglára építkezünk” – ezzel a címmel adott egészen érdekes interjút a Demokratának Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc. A városvezetőt a rendszerváltás utáni évek nehézségeiről, a főváros közelségéről és a nyári önkormányzati választásról is kérdezték, több meglepő válasz érkezett.

Tovább olvasom

Nem hiszi el, ki tűnt fel a semmiből Kubatov Gábor szolnoki látogatásán

Bár az elmúlt években összecsaptak a feje fölött a hullámok, félévente egyszer-egyszer kibújik a rejtekhelyéről a megyeszékhelyen oly jól ismert Farkas Flórián. Most éppen Kubatov Gábor néhány nappal ezelőtti látogatásán a RomNet szúrta ki, hogy a kép szélén bizony ott pózol a Lungo Drom vezetője.

Tovább olvasom

Jó kocsikról, álomfizetésről és kitartó munkáról beszélt Kubatov Gábor Szolnokon

Kit látnál szívesen az Agórában 2024-ben? – tette fel a kérdést Facebook-oldalán a szolnoki kulturális központ. Bár Agárdi Szilviától Geszti Péteren át László Attiláig rengeteg név érkezett, mi mégis inkább a dolgok kellős közepébe vágva az Együtt-Egymásért Ifjúsági Klub által meghívott Kubatov Gábor Fidesz-KDNP-s politikus beszélgetésére mentünk el. Melyik párttársa szerette volna, hogy az FTC elnöke legyen? Milyen szót használnak a szélsőjobboldali fradisták a csapat fekete bőrű játékosaira? Hogyan támogatja a Ferencváros a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat? Ezekről is szó esett január 24-én az Aba-Novák Agóra rendezvénytermében, az “Együtt Egymásért”…

Tovább olvasom

Hogyan lett a Szolnoki Többségből szolnoki kisebbség?

Szolnok közéleti eseményeit sokak számára olyan lehet követni, mintha egy hónap lemaradás után próbálnák felvenni a fonalat valamelyik brazil szappanopera cselekményszálával. A 2019 óta eltelt időszak ellenzéki együttműködés helyett csak intrikát, kilépéseket, bizalmatlansági indítványt és árulást hozott: ezeket összegezzük most, megkérdezve a történet főbb szereplőit, majd kitekintünk az idei esélyekre.

Tovább olvasom