Jászberényi volt az egyetlen halálos áldozata a szlovákiai buszbalesetnek

Jászberényi volt annak a buszbalesetnek az egyetlen halálos áldozata, aki egy szlovákiai karambolban vesztette életét. Mint ismert, múlt hétfő délelőtt egy magyar nyugdíjasokat szállító busz kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, harmincheten könnyebben, huszonegyen súlyosan megsérültek.

Tovább olvasom

Magyar katonákat exhumáltak Jászberényben

A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hőskultusz és Hadisírgondozó Igazgatóság Belföldi Hadisírgondozó Osztály munkatársai az elmúlt hetekben azonosító feltárást és exhumálást végeztek a jászberényi Szent Imre temető II. világháborús magyar katonai parcellájában. A két hét alatt 6 sorban összesen 133 katona földi maradványa került elő, melyeket a honvédség szakemberei – a megfelelő dokumentálás után – elszállítottak. A munkálatokhoz egy forgókotró munkagép biztosításával és egymillió forinttal a jászberényi önkormányzat is hozzájárult. További segítségképpen – a Városvédő és Szépítő Egyesülettel közösen – a katonai parcella felújítását is tervezik, mely során a…

Tovább olvasom

A Zagyva I. fokú árvízvédelmi készültségén túl több belvízvédelmi szakaszon is védekeznek

A folytatódó csapadékos időjárás következményeként a Zagyva-Tarna vízrendszerben – a Zagyva és a Tarna felső szakaszain elindult árhullámok miatt – a Zagyva Újszász-Szászberek és Jászberény közötti szakaszán továbbra is fennáll az I. fokú árvízvédelmi készültség. Ma reggeltől már négy belvízvédelmi szakaszon is folyik a védekezés első- vagy másodfokban a Kötivizig területén.

Tovább olvasom

Covid miatt látogatási tilalom van a jászberényi kórház két osztályán

Látogatási tilalmat rendeltek el a jászberényi Szent Erzsébet kórház ápolási és krónikus osztályán. Mint a kórház közösségi oldalán közölte, a kialakult Covid-19 megbetegedés és halmozódás miatt kellett a látogatási tilalmat elrendelni, ami visszavonásig érvényes. A kórház a hét elején még csak azt közölte, hogy ismét kötelező a maszk viselése az említett két osztályon. Ezt váltotta fel a szigorúbb intézkedés. Mint ismert, hazánkban pont május elsején törölték el a kötelező maszkviselést az egészségügyi intézményekben.

Tovább olvasom

Eléhajtott egy kocsinak, ami megcsúszott és árokba csapódva a tetején állt meg

Egy jászberényi lakos közlekedett személygépkocsival a 31-es úton, Jászberény külterületén tegnap. Haladása során megállt az útpadkán, majd elindulásakor eléhajtott az úton vele azonos irányba közlekedő autónak, ami az ütközés elkerülése érdekében fékezett. A vizes úton azonban a fékező gépkocsi megcsúszott, az árokba csapódott és a tetejére borult. A baleset következtében a felborult autó két utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség tanácsai: Fotó: police.hu

Tovább olvasom

Negyven új traffipax áll szolgálatba

Negyven új sebességmérő berendezést mutatott be a rendőrség sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrségnél. A TraffiCapture TC-108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei. Elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók. A készülékek alkalmazása várhatóan júniustól kezdődik.

Tovább olvasom