Elindult a fiatalokat támogató Mesterségek Műhelye pályázat Jászberényben

Jászberény külterületén, a Birs Vendégházban tartották meg a fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatását célul kitűző Mesterségek Műhelye címet viselő projekt nyitóeseményét. A startoló ifjúság párbeszéd pályázat a fiatalok, a helyi munkaadók és döntéshozók közötti kapcsolati háló kiépítésében szeretne közvetíteni.

Tovább olvasom

Káosz a jászberényi Fideszben? – Már az ajánlásgyűjtés első napján hatalmasat hibáztak

Bár a jászsági községekben továbbra is a kormánypárt jelöltjei számítanak esélyesnek a júniusi választáson, Jászberényben évek óta nem terem babér számukra, tavaly januárban ráadásul az időközi választáson 2/3-os vereséget könyvelhettek el. Az új jelöltekkel és elnökkel induló helyi Fideszt a Nemzeti Választási Iroda buktatta le, eszerint már az aláírásgyűjtés első napján nagyot bakiztak.

Tovább olvasom

Kizárólag új betegeket fogad a jászberényi kórház egyik szakrendelése, sokaknak a fővárosba kell mennie

Nem elég, hogy a neurológiai problémájuk miatt nehéz helyzetben vannak, nagyon úgy tűnik, hogy a Semmelweis Egyetem intézményébe kell járnia több száz gyermeknek, akiket eddig a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szakrendelése látott el. A gyermekneurológia problémájáról már többször olvashattak, Budai Lóránt polgármester az ATV Reggeli start című műsorában osztott meg új információkat az esetről.

Tovább olvasom

Botrányos történet a jászberényi kórház gyermekosztályáról – frissítve

A 10 hónapos kisfiúnak nem kevés kálváriát kellett átélnie a jászberényi Szent Erzsébet kórház gyermekosztályán. Az édesanya elmondása alapján az orvosok és a nővérek hozzáállása és hangneme kritikán aluli volt, ráadásul olyan hibát vétettek, ami elképesztő, a fővárosban tudták csak helyrehozni. Az édesanya hamarosan feljelenti az intézményt.

Tovább olvasom

Veteránautós kupasorozat egyik állomása lesz Jászberény

A Millers Oils Classic Kupa három éve, 2021-ben rajtolt el, majd a következő években a kedvező fogadtatások és pozitív tapasztalatok után úgy döntöttek, egy többfordulós veteránautós kupasorozatot szerveznek. A jászberényi érdeklődőknek április 20-án nem kell nagy távot megtenniük, hogy átérezhessék a verseny hangulatát, hiszen a verseny a főtérre érkezik.

Tovább olvasom

A nagykátai DK akkorát kamuzott, hogy beleremegett a ház

Bár Jász-Nagykun-Szolnok megyében is jócskán zajlik az élet, a Szol24-en figyelemmel követjük a megyéhez tartozó, közeli települések eseményeit is. A nagykátai Demokratikus Koalícióhoz köthető oldal, a Hello Káta ugyan a posztot azóta törölte, azt sugallta, Jászberény polgármesterével szorosabb partneri együttműködést alakítanak ki, miközben az igazság az, hogy egy fiataloknak szóló pályázat megnyitóján, leginkább a szarvaspörköltről beszélgettek.

Tovább olvasom

A kézművesség értékmegőrzése – nemzetközi partnertalálkozón vett részt a jászberényi önkormányzat

A COMMHERITOUR nemzetközi projekt nyitórendezvényét tartották meg a csehországi České Budějovicében, amelyen a Jászberény Városi Önkormányzat küldöttsége is részt vett. A határokon átívelő együttműködés célja a szellemi kulturális örökség részét képező hagyományos kézművesség fejlesztése és értékmegőrző újragondolása.

Tovább olvasom

Rengeteg gond volt a vonatokkal egész hétvégén a ceglédi és a szolnoki vonalakon

Ezúttal több esetben is nem a MÁV saját hibájából adódtak járatkimaradások és komoly késések. Szombaton és vasárnap is jócskán bosszankodhattak az utasok, ráadásul sajnos két gázolás is történt.

Tovább olvasom