Több hónap kihagyás vár a DAC-ban a jászboldogházi kötődésű Csinger Márkra

A Jászberényben született, jászboldogházi kötődésű Csinger Márk alig húszéves, mégis sok más tehetséges fiatal mellett az U21-es korosztály egyik nagy reménysége. Jelenleg a szlovák első osztályban, a Dunaszerdahely csapatában futballozik, azonban nem túl jó hírek érkeztek felőle: hosszú kihagyás vár rá egy sérülés miatt.

Tovább olvasom

Kutyáknak gyűjt adományokat a Jászberényi Városi Könyvtár

Adventi adománygyűjtést rendez az árva kutyák számára a Jászberényi Városi Könyvtár. A gyűjtést Nyújtsd a kezed egy mancsért! mottóval hirdetette meg a könyvtár. A felajánlásokat december 18-ig várják a könyvtárban. Ebben az évben az Animal Help Alapítványnak gyűjtenek, mely a jászberényi ebrendészeti telepre bekerült állatokat segíti. A adakozóknak a segítségnyújtás jóleső érzése mellett 1-1 csoki mikulás lesz a jutalma a Piac Market jóvoltából. A könyvtár elmondása szerint a jászberényi sebrendészeti telepnek elsősorban száraztápra, kutyakonzervre, etető- és itatóedényekre, valamint nyakörvre, pórázra tatkarókra játékokra és szállítódobozokra van szükségük. Néhány héttel ezelőtt a…

Tovább olvasom

Jászberény fideszes ex-polgármestere, Szabó Tamás azzal védekezett a bíróságon, hogy ő orvos, így nem értett pénzügyi dolgokhoz – el is ítélték

Minap volt az utolsó tárgyalás a Szabó-féle büntetőügyben. Ítéletet akkor nem hoztak, azt elhalasztották november 20-ra. Most ez is megtörtént: Szabót bűnösnek találták. Mint ismert, Szabó Tamást, Jászberény volt polgármesterét a jelenlegi önkormányzat jelentette fel pár éve.

Tovább olvasom

Újra élvonalbeli hokimeccset rendeznek a legendás jászberényi Lehel HC csarnokában

Elsőre nem sokan kapják fel arra a fejüket, hogy az Erste Ligában sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák és a Budapesti JAHC december 2-án 15:00-tól idén negyedik alkalommal csap össze. Az viszont nagyon nem mindegy, hol teszik ezt: semleges pályán, a jégkorong egykori vidéki fellegvárában, Jászberényben, ahol az első osztályú csapat már a múlté, de a kultusz és a sport népszerűsége ugyanúgy megmaradt.

Tovább olvasom

Egyetlen WC jutott a jászberényi kórház szakrendelésén az órákon át ott várakozó nagyjából 80 emberre

Elméletileg több is lenne az emeleten, gyakorlatilag azonban az összes többi zárva volt. Az pedig, hogy sem WC-papír, sem annak tartója nem is volt a mellékhelyiségben, szintén komoly problémát jelez az újonnan átadott osztályokkal kapcsolatosan.

Tovább olvasom

Szolnokon és Jászberényben is kedvezményes áron mozizhatnak a tanulók

A Klassz napok országos program keretében az Art-Mozi Egyesület és a Filmintézet jóvoltából 500 forintos kedvezményes jegyáron nézhetnek magyar filmeket az általános és középiskolások. Tizenhét város tizenkilenc mozija csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a megyeszékhely Szolnok és a Jászság fővárosa, Jászberény.

Tovább olvasom

Cuki pingvinek lepték el a jászberényi állatkertet

Az őszi-téli időszakban a Jászberényi Állat- és Növénykertben egészen tavaszig minden nap útra kelnek az elképesztően cuki pápaszemes pingvinek, hogy egészségügyi sétájukkal kondícióban tartsák magukat, egyúttal sok örömet okozva ezzel felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, akik velük tarthatnak.

Tovább olvasom