Ezek a kórházak a legproblémásabbak – a ceglédi Toldy továbbra is az élen áll

A legfrissebb adatok szerint bizonyos kórházak folyamatosan a kórházifertőzés-listák élén szerepelnek. Ilyen például a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, ami szinte minden évben az összes fertőzéstípusból a legrosszabbak között teljesített, írta a Telex.hu. A Toldy belgyógyászatán különösen megnőtt mindhárom fertőzés előfordulása 2017 és 2022 között: a clostridium difficile több mint kétszeresére, a multirezisztens kórokozóké több mint másfélszeresére, a véráramfertőzések gyakorisága pedig duplájára nőtt. A sebészeten az MRK-fertőzések gyakorisága 6 év alatt majdnem kétszeresére nőtt. A legproblémásabb osztályuknak a kardiológia bizonyult. A Toldy Ferenc Kórházhoz hasonlóan a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház is…

Tovább olvasom

A MÁV-nál már vasárnap tudták, hogy hétfőn nem indul el két jászkunsági járat

Amikor már a tervezett indulási idő előtt 7-8 órával a társaság figyelmeztet, hogy a szerelvény helyett pótlóbusz viszi az utasokat, ott nehéz váratlanul kialakult helyzetről beszélni. Szolnok ismét érintett volt. Egy másik problémában pedig Cegléd.

Tovább olvasom

A MÁV csütörtököt mondott, sehol nem lehetett jegyet és bérletet venni a Jászkunságban sem

A folyamatos technikai meghibásodásokat most sikerült egy ilyennel is megfejelni, bedőlt a teljes rendszer, abszolút sehol nem lehetett jegyet és bérletet vásárolni. De akkor mi is a megoldás, ha éppen utazni szeretnénk? Elképesztő események, sikerült valami újat behozni az eddigi sorozatos hibák mellé.

Tovább olvasom

Gőzmozdonnyal még működhet: ezúttal az áramellátás gondjai miatt borult a ceglédi vonal rendje

Helyesebben, a ceglédi vasútvonal menetrendje is felborult már délelőtt. Azért Szolnok sem úszta meg teljesen. Most éppen az áramellátással voltak komoly problémák, a gondok egészen széles skálája jellemzi a MÁV-ot, az elmúlt időszakban különösen.

Tovább olvasom