Mi történhetett a szolnoki horgász szobrának botjával?

Szándékos művészi koncepció, vagy egyszerű rongálás? – teszi fel a jogos kérdést a Szolnok TV, mielőtt utána nem jártak volna annak, hogy a szolnoki Kossuth téren található horgász szobrának a botja, Kligl Sándor művész alkotásának egy része nem rendeltetésszerű módon áll.

Tovább olvasom

Keleti körkép – Kiadó üzletek Kecskeméten és Szolnokon

Amikor a 2000-es évek elején Magyarországon is megjelentek a plázák, többen féltek attól, hogy ez a helyi kiskereskedelem végét jelenti. Aztán szépen lassan eltelt két évtized, közben megjelentek a mindent árusító szupermarketek, aztán jött az utolsó csapás. Napjainkban egy új és jóval kártékonyabb kór tizedeli az üzleteket: az infláció. A túlélési esély pedig egyre csökken. A miénkhez hasonló városokban, ahol kevesebb a turistacsalogató történelmi látnivaló, egyáltalán nem könnyű terep eladható szolgáltatásokat kínálni.

Tovább olvasom

Megérkeztek az adventi falu faházai a Kossuth térre

Megérkeztek az adventi falu faházai a Kossuth térre, jövő héten pedig a fenyőt is felállítják, adta hírül Szolnok város hivatalos oldala. Ezekben a napokban a technikai, műszaki előkészítés zajlik, de néhány hét múlva már teljes pompájában nyitja meg kapuit az adventi forgatag. Idén nincs pénz az adventi időszakban megszokott közterületi fények kihelyezésére, ezért kizárólag a Kossuth téren élvezhetjük majd az ünnepi hangulatot és a lélek-, illetve pénztárca melegítő 1500 forintos forralt bort. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a város karácsonyfáját már keresik, a közlemény szerint az ideális fenyő közönséges lucfenyő,…

Tovább olvasom