Szavazatszámlálókat látott vendégül a jászberényi önkormányzat

A szavazatszámlálók ébersége és gondossága segít megelőzni a csalásokat és a választási visszaéléseket, nem kis feladatra vállalkozik tehát az, aki ilyen módon hozzájárul a demokrácia működtetéséhez. Jászberényben szép gesztussal köszönték meg a munkájukat, akiknek ezúttal rekordszámú szavazatot kellett számolni.

Tovább olvasom

Bajban Besenyszög, az önkormányzati vállalkozás százmilliós veszteséggel zárt

A Szolnoki járásban található Besenyszög önkormányzata nem kis bajban van – a település saját vállalkozása százmilliós veszteséget termelt, amit természetesen közpénzből fizetnek majd ki. A helyzetet még érdekesebbé teszi, hogy a Magyar Narancs információi szerint a könyvvizsgálói jelentés tartalmát egyszerűen titkolja a polgármester, Balogh Zoltán.

Tovább olvasom

Választások: Bemutatjuk Szolnok 2. választókerületének jelöltjeit

Közeledünk a választásokhoz, a Szol24 pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy az itt élő és szavazó szolnokiak minél bővebb ismeretekkel rendelkezzenek a támogatást kérő képviselőjelöltekről és polgármester-aspiránsokról. Épp ezért, a voksolás napjáig, azaz június 9-ig bemutatjuk az összes egyéni választókerületet és az egyes indulókat. A választókerületeket bemutató korábbi összefoglalónk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Ismét szavazhatunk a fideszes képviselőre Cegléden, akinek családi cégének az önkormányzat már 3 milliárdot fizetett

Nem elírás, nem hárommillió, hanem hárommilliárd az az összeg, amelyet a ceglédi önkormányzat az elmúlt hosszú évek során kipengetett különböző munkákra a fideszes képviselő saját családi cégének.

Tovább olvasom

A kérlelés ellenére sem tette rendbe a kutyafuttatót a szolnoki önkormányzat, egy lakos megunta és maga hozta a fűkaszát

Már az egész magyarországi rendszer erre épül és Szolnokon sincs ez másképp. Hiába önkormányzati feladat, ha a lakosokat igazán elkezdi zavarni, akkor “majd megoldják ők saját szakállukra”. Barbi így is tett, miután hasztalan kérte a városüzemeltetés embereit, hogy a kutyafuttató ominózus területét is vágják már le, ha már ott vannak.

Tovább olvasom

A Tegyünk Szolnokért sem késlekedett, bemutatták a jelöltjeiket

A szolnoki Fidesz-KDNP szervezetének hivatalos bejelentése és sajtótájékoztatója után a Tegyünk Szolnokért is bemutatta azokat a jelölteket, akik a megyeszékhely lakóinak szavazataira és ezáltal képviselői felhatalmazásra számítanak. Az önkormányzati választást június 9-én tartják, a kampány hivatalos része szombaton indul.

Tovább olvasom

Nagy egyetértés jellemezte Jászberény márciusi testületi ülését

Rendkívül nyugodtan, mondhatni kellemes hangulatban tartotta a jászberényi önkormányzat márciusi, rendes ülését néhány nappal ezelőtt. A testületnek harminc napirendi pontról kellett szavaznia, a konszenzusos döntéseket és egyetértést jól mutatja, hogy mindezzel kicsit több, mint egy óra alatt végeztek is.

Tovább olvasom

Kíváncsi egyáltalán valaki a lakók érdekeire? – egy behajtási engedély miatt áll a bál Szolnokon

A szolnoki Fakopács utca egyik lakója egy behajtási engedély körüli konfliktus kapcsán levélben kereste meg a Szol24-et, őt idézve azért, „mert már nem nagyon tudjuk, kihez forduljunk panaszunkkal.” Az általa elmondottakból valóban az a kép rajzolódik ki, az önkormányzat és az illetékes hatóságok mintha egyáltalán nem lennének tekintettel az ott élők érdekeire. De mi történt pontosan?

Tovább olvasom

Nem is akárhogyan jelentette be Sallai R. Benedek, hogy újraindul a polgármesterségért

Vasárnap hajnalban keltezett posztjában közölte Sallai R. Benedek túrkevei polgármester, hogy újraindul a polgármesteri címért. A város vezetője közölte: be szeretne fejezni sok dolgot, amit elkezdett, szeretne még megvalósítani elképzeléseket, s meg akarja mutatni „nagyjainknak“, hogy nem lehet úgy minden, ahogy ők szeretnék.

Tovább olvasom