Pistaként vágyakozni Öcsödön a mama után

A magyar költészet napja 1964 óta József Attila születésnapja. A tragikus sorsú költő 1905. április 11-én látta meg a napvilágot öt és fél kilós csecsemőként. Miután József Áron már két éve magára hagyta feleségét három gyermekével, a két kisebb 1910-ben Öcsödre kerül nevelőszülőkhöz. Miközben a mama és József Jolán a nyomorral és a betegséggel viaskodik a Ferencvárosban, addig a kicsik a lelencek idegenségélményét tapasztalják meg. Gombaiék a szúrós szemű kisfiút Pistának nevezik már a megérkezése napján.

Tovább olvasom

A józan paraszti ész fogott ki Szolnok megye legszerencsétlenebb autótolvaján

A kusturicai történetünk Szentesről indul január 26-án az éjszakai órákban. A megalapozott gyanú szerint egy öcsödi férfi felfigyelt egy autóra, elkötötte, majd úgy próbált meg kámforrá válni a rend éber őrei elől, hogy leszerelte a jármű rendszertábláját. Nem járt sikerrel.

Tovább olvasom

Elképesztő – egy csillag robbanását örökítette meg az öcsödi asztrofotós

Nem akármilyen égi jelenséget mutatott be a nagyvilágnak Bagi László öcsödi asztrofotós. Laikus szemmel talán csak annyit látunk, hogy egy szemkápráztató fotóról van szó, a témában jártas hobbicsillagászok, vagy profik azonban tudják, hogy valójában egy óriás tömegű csillag végső nagy robbanásának emlékét örökítette meg.

Tovább olvasom

Egyre több a bűncselekmény mindenfelé, vajon a növekvő szegénység vagy a drog miatt?

Egyre csak szaporodnak a lopások, betörések szinte megyeszerte. A közösségi csoportokban egyre másra bukkannak fel a panaszok, hogy hova mentek be ismeretlenek, mit vittek el. A lakosság elégedetlen, és a hozzászólásokból az világlik ki, hogy a rendőrség meg tehetetlen.

Tovább olvasom

Sikkasztási ügyben hallgatta ki a rendőrség az öcsödi polgármestert

Kihallgatta a rendőrség az öcsödi polgármestert a napokban. Az önkormányzatnál sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával folyik nyomozás. A bő másfél éve tartó rendőrségi eljárásban több problémás ügyletre is bukkantak, számlák, szerződések, egyéb okiratok támasztják alá, hogy a települést vezető Soha Attila többször is a nevelt lánya érdi cégét bízta meg az önkormányzat nevében különféle projektekkel — értesült a Blikk biztos forrásból.

Tovább olvasom