Már nemcsak a szolnokiak előtt ég a MÁV, az osztrákok levágták járatainkat a nyugat-európai hálózatról

Az osztrák vasúttársaságnak elege lett, hogy a MÁV képtelen legalább nagyjából tartani a menetrendet és mindig óriási késéssel érkezik Bécsbe szinte az összes járatunk, ezzel viszont kaotikussá teszik az ottani közlekedést is, így egyoldalú lépésre szánta el magát Ausztria. Ekkorát még nem égett a vasúti közlekedésünk, mint most Lázár alatt.

Tovább olvasom

Karbantartás miatt teljesen borul a szolnoki vasútvonal menetrendje, a csütörtök pedig megint problémás volt

Már gyakorlatilag az lenne a furcsa, ha valamelyik nap úgy menne végig, hogy nem történik több komolyabb vonatkimaradás, illetve késés a szolnoki vonalon. A MÁV-nak azonban egyáltalán nem csak a Jászkunságban gyűlik meg a baja a szolgáltatás nyújtásával, elképesztő mennyiségű vonat marad ki, robban le, vagy késik sokat.

Tovább olvasom

Némi ellentmondás van a fideszes politikusok, közte Pócs János nyilatkozata és a valóság között ami a MÁV-ot illeti

Hiába minden kormányzati erőlködés, meg a csodaminiszter, Lázár János miniszteri irányítása, továbbra is naponta vergődik a MÁV. Már nemcsak mozdonyok vagy biztosítóberendezések romlanak el, hanem sorompók is. A fideszes poltikusok azonban optimisták.

Tovább olvasom

A MÁV ismét hozta formáját a szolnoki vonalakon, járatkimaradás és meghibásodás

Jász-Nagykun-Szolnok megye különösen érintett az elmúlt hónapok bohózatba illő vasúti közlekedésével, vagy igen gyakran nemközlekedésével. A pénteki napon megint alakított az állami vállalat, a reggel fél hatot sem kellett megvárni hozzá.

Tovább olvasom

A MÁV új találmánya az alkalmas vonat és az Y helyett csak X-ig közlekedő vonat

Nagy lekvárban van a MÁV, naponta mutatkoznak rajta az elfáradás jelei. Ma az a csoda, ha még van vasúti közlekedés. A kormány mással, Brüsszellel való harccal, különböző nemzetközi sportesemények szervezésével, akkugyárak letelepítésével van elfoglalva, értehtő, ha a hazai vasútra már nincs ideje odafigyelni.

Tovább olvasom

Törökszentmiklósra vontatták be a MÁV újabb elromlott szerelvényét, ezúttal egy Intercityt

Nem is a MÁV lett volna, ha egy nyugalmas péntek után nem történik valami újabb malőr a szolnoki vasútvonalon. Ezúttal délután egy Intercity adta be a kulcsot, az utasoknak “mindössze” annyit kellett tenniük, hogy várnak egy órát a következő szerelvényre.

Tovább olvasom

Szűnni nem akaró problémák a MÁV szolnoki vonalain – vannak, akik szerint ez szándékos

Az utóbbi bő tíz évben valóban messze volt a tökéletestől a MÁV működése, rengeteg volt a késés, a szolnoki vonal pedig mindig is az átlagosnál terheltebb volt. Az utóbbi hetekben azonban nagyon látványosan kicsúcsosodtak a problémák, amik abszolút mindennaposak. Van, aki szerint ez már nem lehet a véletlen műve.

Tovább olvasom