Már a rendőrség is vizsgálja az iskolások életveszélyes átkelését a síneken

Emlékezetes, hogy egy iskolásokból álló csoport az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első vágányról induló vonatot a szolnoki vasútállomáson, miközben bármelyik szabad vágányon közlekedhetett volna éppen szerelvény. Szerencsére nem történt tragédia, de az ügy komolyságát mutatja, hogy már a rendőrség is vizsgálódik.

Tovább olvasom

MÁV: komoly változások a ceglédi és szolnoki vonalakon karbantartás miatt

A nem kevés változás pályakarbantartás miatt forgatja fel a megszokott menetrendet, ez pedig egyáltalán nem azonos azzal, amit a turizmus előtérbe helyezése miatt hétfőtől bevezet a MÁV. Kimaradó járatok is lesznek napi rendszerességgel, figyeljünk a részletekre.

Tovább olvasom

Kigyulladt egy mozdony a kunszentmártoni állomáson

Kigyulladt egy mozdony motortere kedd délután a kunszentmártoni vasútállomáson. A két kocsiból álló szerelvényen tíz utas volt, akiket időben leszállítottak. Őket mentesítő járat szállította tovább. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a dolgozók áramtalanították a szerelvényt, illetve porral oltóval megfékezték a lángokat, így az egység egy vízsugárral visszahűtötte a motorteret. Fotó: Kunszentmárton HTP Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Tovább olvasom

Hétfőn ismét óriásit betlizett a MÁV, járműhiba, 130 perces késés, összeomló közlekedés több vonalon

Nemcsak a mellékvonalakon okoz nagy problémákat a szolgáltatás teljesítése a MÁV-nak, hanem fővonalakon is, Jász-Nagykun-Szolnok megye ismét nem maradt ki a jóból. Ami viszont még nagyobb gond, hogy az utasok tájékoztatása szerint a Mávinform nem a valóságot írja, egyszerűen mellébeszélés zajlik.

Tovább olvasom

A MÁV szerint érdemes előre megvenni a menetjegyet pünkösdre

Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is; a háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul – közölte a MÁV-Volán-csoport szerdán az MTI-vel.

Tovább olvasom

Ismét gondok a ceglédi és szolnoki vasútvonalakon, két vonat pedig nem várt puszit adott egymásnak

A MÁV-nak sikerült két saját szerelvényét úgy irányítani, hogy oldalról összekoccanjanak, már semmi sem lehetetlen. Jókora késést okoztak ezzel az érintett járatoknál, de a szolnoki és ceglédi vasútvonalak is hozták a formájukat.

Tovább olvasom