Teljes a kavarodás – Már az első nap baj van az új országos bérletrendszerrel

Ahogy február utolsó napján, azaz tegnap megírtuk, az eddigi tizenöt bérletkonstrukció helyett már csak kettő marad. Az új tarifarendszer bevezetésével egyszerűbb és hozzáférhetőbb közösségi közlekedést ígértek. Nos, nincs kétely abban, hogy ez valóban így lesz, az első nap azonban nem kis fennforgásokat okozott és okoz jelenleg is.

Tovább olvasom

Ismét a budapest-záhonyi a legproblémásabb magyar vasútvonal

Az egymást követő negyedik évben is ugyanaz nyerte el a legzűrösebb magyar vasútvonal díját, a dobogó második fokán viszont váltás történt. Három olyan vonala volt a MÁV-nak, ahol csak egyszer történt hiba az évben, ebből kettőt bezártak. Természetesen az élen ismét a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonal végzett. A Hvg.hu ismét összegyűjtötte a magyar vasút legfurcsább és legemlékezetesebb pillanatait 2023-ból. Nincs meglepetés: ennek eredményeként ugyanaz került a lista első helyére, amely már 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is: a Budapest-Záhony vonal, benne a monori, ceglédi elővárosi vonatokkal és a debreceni, nyíregyházi járatokkal. Ezúttal 260 hibapontot…

Tovább olvasom

Döbbenetes botrány a MÁV-nál, a munkát végző kalauzok csokit kaptak, a cég félmilliárd forintot

A “csokis” utasszámlálásra sokan emlékezhetünk, most azonban elképesztő részletek kerültek napvilágra. Az utasszámlálást végző cég félmilliárdot kaszált a minisztériumtól, ők pedig egy-egy doboz csokoládéval “fizették ki” a munkát valójában elvégző kalauzokat. Van még lejjebb?

Tovább olvasom

A MÁV a mostani formájában megszűnik működni, kettévágják és nagy részét kiszervezik

Lázár János keresztülviszi akaratát, a cégcsoport beismerte, hogy a mai formájában tovább nem tud működni. A MÁV Zrt. a kettévágásnak és a rengeteg kiszervezésnek köszönhetően hamarosan kiüresedik, a tervezés és az egyeztetés már javában zajlik. Mi következik ezután? Javulhat ettől egy fikarcnyit is a borzalmas Jász-Nagykun-Szolnok megyei vasúti közlekedés?

Tovább olvasom

Ráfázott, aki sietősre fogta volna az utazást a Hatvan-Szolnok vonalon délelőtt

A szerencsére bízza magát az, akinek rövid időn belül kell A-ból B-be eljutnia és a MÁV „páratlan szolgáltatását” választja, pontosabban kénytelen választani: január 25-én, azaz ma is sok – és hosszú – kellemetlen percet, perceket okozott egy felsővezetéki hiba.

Tovább olvasom

A MÁV csütörtököt mondott, sehol nem lehetett jegyet és bérletet venni a Jászkunságban sem

A folyamatos technikai meghibásodásokat most sikerült egy ilyennel is megfejelni, bedőlt a teljes rendszer, abszolút sehol nem lehetett jegyet és bérletet vásárolni. De akkor mi is a megoldás, ha éppen utazni szeretnénk? Elképesztő események, sikerült valami újat behozni az eddigi sorozatos hibák mellé.

Tovább olvasom

Gőzmozdonnyal még működhet: ezúttal az áramellátás gondjai miatt borult a ceglédi vonal rendje

Helyesebben, a ceglédi vasútvonal menetrendje is felborult már délelőtt. Azért Szolnok sem úszta meg teljesen. Most éppen az áramellátással voltak komoly problémák, a gondok egészen széles skálája jellemzi a MÁV-ot, az elmúlt időszakban különösen.

Tovább olvasom

Ha hiányoltuk volna, csütörtökön ismét botrányos napot zárt a MÁV – a szolnoki vonalakon is

Szerte az országban egyre-másra jöttek a hivatalos jelzések a szerelvények meghibásodásáról, valamint egyéb, a vasúti közlekedést nagyban akadályozó hírek is érkeztek. A szolnoki vonalak természetesen megint érintettek voltak. De a nap legjobbja címet két hozzászóló nyerte el, akik megmagyarázták, miért nem baj, ha késik vagy kimarad a vonatunk.

Tovább olvasom