A kérlelés ellenére sem tette rendbe a kutyafuttatót a szolnoki önkormányzat, egy lakos megunta és maga hozta a fűkaszát

Már az egész magyarországi rendszer erre épül és Szolnokon sincs ez másképp. Hiába önkormányzati feladat, ha a lakosokat igazán elkezdi zavarni, akkor “majd megoldják ők saját szakállukra”. Barbi így is tett, miután hasztalan kérte a városüzemeltetés embereit, hogy a kutyafuttató ominózus területét is vágják már le, ha már ott vannak.

Tovább olvasom

Ezért sem akarunk Szolnokra akkugyárat – sutyiban sokkal nagyobbra növelik a gödi üzemet

Valami különös véletlen folytán – vélhetően legnagyobb részben a választások közelsége miatt – csak egy eldugott kormányhivatali közlemény nyújt tájékoztatást az eseményről. Így jár minden “különleges gazdasági övezet”, ahol a kormány önkényesen azt csinálhat, amit csak szeretne, meg sem kell már kérdezni a helyieket.

Tovább olvasom

Ha Szolnokon belekezdenek egy munkába, nem biztos, hogy be is fejezik rendesen

Attól még, hogy egy helyen meg kellett bontani az útburkolatot és valamilyen javítási munkálatot végeztek, semmi biztosíték nincs arra, hogy a munkaterület eredeti állapotát tökéletesen vissza is fogják állítani. Ha hosszú hetekig nem történik semmi és balesetveszélyes marad a terület? Ugyan már, Szolnokon ez nem egyedi eset.

Tovább olvasom

Semmi különös, csak “valaki” újabb ingatlanokat építene Tihany természetvédelmi területén

Az elmúlt éveket látva alighanem már most borítékolhatjuk, sikerülni fog nekik, akár engedéllyel, akár engedély nélkül, de építkezni fognak. Lakó és vendéglátó funkciót is terveznek annak a három épületnek, amelyet a tihanyi Kenderföldeken található egyik telekre húznának fel 2023 őszéig. A beruházás előzetes környezeti vizsgálata május közepén indult. Három épületből álló lakókomplexumot terveznek építeni a tihanyi Kenderföldek területén – írja az Építészfórum a Veszprém Megyei Kormányhivatal közleményére hivatkozva, amelyben az előzetes környezeti vizsgálat megindításáról adnak hírt. Az építészeti szaklap szerint a kérdéses beruházás tulajdonosa a Korner Klub Kft. a terveket pedig a Bplan Architekt…

Tovább olvasom