A szolnokiaknak nagyon elegük van a folyamatos térkövezésből

Megosztás

Egyre több helyen történik a fordítottja, miszerint már meglevő térköves, betonos területeket bontanak meg és hoznak létre ott zöldövezeteket. Magyarországon is van erre példa, de külföldön még több. Szolnokon van erre esély?

P. Péter a közösségi médiában hozakodott elő az Európa demokratikusabb feléről vett, nem is egyedi példával. De ahogy a posztoló maga is feltette a költői kérdést, vajon lehet-e bármi foganatja ennek Szolnokon a jelenlegi felfogás szerint? A mostani városvezetésnél egyértelmű nem a válasz, de bármilyen változás hozhatna ebben is fordulatot?

Péter sérelmezése: “…szeretett városunkban, Szolnokon betonnal és térkővel borítanak le továbbra is minden értékes zöld területet, büszkén verik a mellüket vezetőink a védvárbástyabetonfalra is. Nem kellene aláírást gyűjtenünk a fokozott szemléletváltásért? Más településeken bontják fel a szilárd teljesen fölösleges burkolatokat, helyére visszaállítják a zöld természetet. (erre példát IDE KATTINTVA olvashatunk, de a szomszédos megyében, Miskolcon is akad erre példa) Ennek előnyeit nem sorolom, szerintem mindenki tudja mennyivel hűvösebb lesz a szerény mennyiségű betontól a várbástya környékén az eddigi zöld terület helyett, beépítve a művésztelep nagy részét is épületekkel, betakarva térkővel csak mert egy főrégész kitalálta a vármizériát elméjében.. Amennyiben úgy gondoljátok, vállalom a feladat lebonyolítását, és megszervezem a polgári ellenállást a természeti kincseink további pusztításának megakadályozása érdekében. A probléma súlyos, most kell tennünk érte, mert “odafent” van nem kevés probléma a témát illetően. Az a pár fiatal, aki felnőtt korára is itthon marad, ne a betont meg a térkövet örökölje tőlünk!” – írta Péter.

Róbert kicsit el is kalandozott egy időutazással. “Hejjj… ha országos szinten Orbán Győzőnek bányák helyett-, helyi szinten pedig Szalay Ferencnek térkőgyár helyett kertészetei/faiskolái lettek volna…”

Ez pedig olyan téma és fontos cél, amit pártsemlegesen kellene egyformán megítélnünk, ha már a természet érdekeit nem is tartjuk szem előtt, azt csak felfedeztük már ennyi év elteltével, hogy totális térkövezés még inkább felfűti városaink levegőjét a forró nyári napokon, Szolnokon is ugyanilyen rossz a helyzet.

Kapcsolódó cikkek