Hatalmas fejlesztés valósul meg a Tisza-tó környékén

Jelentős turisztikai fejlesztést valósítanak meg a Tisza-tó környékén 1.7 milliárd forint értékben. Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, történelmi jelentőségűként jellemezte a fejlesztéseket, melyek elsősorban a turisztikai attrakciók bővítését jelentik. A közel 2 milliárd forintos fejlesztés elsődleges célja, hogy javítsa a térség turisztikai vonzerejét, de ezen felül a tó térségében lévő települések gazdasági erejét és népességmegtartó képességét is növelni szeretnék a beruházással. “Tisza-tó Programnak köszönhetően 17 különböző – turisztikai, vízügyi, vízvédelmi, szálláshelyfejlesztési – beruházás valósul meg a térségben” – írta bejegyzésében Hubai Imre. A konkrét fejlesztések között említhetjük…

Tovább olvasom

Elképesztő képeken láthatjuk a Tisza-tavon jégbe fagyott hattyút

Ahogy már tegnap beszámoltunk róla, egy igazán szívmelengető esemény történt a Tisza-tó abádszalóki és kiskörei részén. Egy szerencsétlenül járt hattyú a jég fogságába került, miután a mínuszok következtében befagyott a víz. A segítség nem sokáig váratott magára, most pedig lenyűgöző képeken láthatjuk a bajba jutott állatot.

Tovább olvasom

Negyedszer lesz újévi csobbanás a Tiszán

Dimitry Ljasuk filmrendező, környezetvédelmi aktivista és a Tisza-tó örökharcosa, most egy újévi jeges eseményre invitálja az érdeklődőket, ami negyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az újévi csobbanásra. A legutóbbi alkalomkor rekordszámban, 447-en mártóztak meg a fagyos vízben, egész testükkel átérezve a téli Tisza erejét.

Tovább olvasom