Mentsük meg a Tisza-tavi fehér tündérrózsát!

Izgalmas adatgyűjtő akciót hirdet az év vadvirága, a fehér tündérrózsa Tisza-tavi előfordulásának feltérképezésére a Tisza-tavi Ökocentrum és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.. A vadvirág megőrzésében azzal lehet segíteni a szakemberek munkáját, ha a növény megfigyelését az észlelők bejelentik az önkéntes adatgyűjtő Vadonleső Programban.

Tovább olvasom

Virtuális valósággal és digitális homokozóval készül a tiszafüredi turisztikai központ

Felpörgött a XXI. század a Tisza-tó partján: digitális homokozóval, interaktív bemutatótérrel és a tiszavirág életét bemutatni kívánó 3D-s VR világgal várja az érdeklődőket a Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ. A létesítmény összesen 930 négyzetméteres és négyévszakos turisztikai szolgáltatást nyújt.

Tovább olvasom

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen. Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) ügyvezető igazgatója szerint az első egy-két év igazolni fogja, hogy szükség van a kompokra, sőt nagyobb kapacitásra is igény lesz és bővülhet a flotta.

Tovább olvasom

Elképesztő mennyiségű hulladékkal szembesülhetünk a Tisza-tó környékén

A Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a közösségi oldalán több alkalommal is beszámolt az önkéntesek által megvalósított szemétgyűjtő akciókról. Tény, mint bárhol máshol az országban, úgy Szolnokon is sokan hajlamosak felelőtlenül eljárni és szemetelni, ennek kapcsán a KÖTIVIZIG rendkívül érdekes adatokkal szolgált.

Tovább olvasom

Rengeteg hulladékot gyűjtöttek a Tisza-tavon az önkéntesek

Tizenegyedik alkalommal szervezett szemétszedő kenutúrát a Tisza-tavon az egri Békatutaj Egyesület – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán. Az akció során az egyik öblítőcsatornát és Tisza egy szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől.

Tovább olvasom