Egy vidéki kisposta vezetője komoly pénzt sikkasztott, majd elverte szerencsejátékra

Megosztás

Nagy ötlet volt a húszas éveiben járó férfitől, hogy nemhogy ellopja a rábízott pénzösszeget, de villámgyorsan el is játssza azt.

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség huszonéves férfivel szemben, aki a vád szerint egy nógrádi kisposta vezetőjeként közel hét millió forintot sikkasztott és játszott el szerencsejátékon – írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint a férfi 2021 májusában helyezkedett el a postán, augusztustól pedig egy kisposta vezetője lett, ahol a készpénzállomány kezelését is ő végezte. Rendszeresen rendelt be a postafiókba készpénzt, ám azt nem szolgálta ki az ügyfelek részére, hanem 2021 augusztusa és szeptembere között alkalmanként néhány százezer forinttól 2 000 000 forintig terjedő részletekben sikkasztott az általa kezelt készpénzből, sőt olyan is előfordult, hogy az ügyfelektől átvett pénzt is eltulajdonította. A férfi 7 251 980 forintot sikkasztott el, amit szinte teljesen szerencsejátékra költött.

Hogy a sikkasztásra ne derüljön fény, egy ellenőrzés után a készpénzállomány részletező okiraton a postán lévő bankjegyek számát is meghamisította, hogy leplezze a hiányt. Aztán lebukott, most pedig felelnie kell tetteiért.

(via Telex)

Kapcsolódó cikkek