Most épp Törökszentmiklóson szaladgált egy malac, barátja is akadt

Egy törökszentmiklósi Facebook-csoportban tette közzé egy helyi lakos, hogy egy cuki sertés „garázdálkodik” a településen. Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyébként nem egyedülálló, hogy különféle állatok sétálnak úgy az utca közepén, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Tovább olvasom

Elképesztő kálvária – a sofőr durrdefektet kapott a borzalmas törökszentmiklősi elkerülőn, de senki nem akar fizetni

A Szol24-en még decemberben írtunk a rettenetes állapotban levő törökszentmiklósi elkerülő úton történtekről. Több autós is arról számolt be a Facebookon, hogy durrdefektet kaptak a szóban forgó szakaszon. Megkeresésünkre a Közút azt ígérte, beszél a kivitelezővel, valamint felvettük a kapcsolatot az egyik érintettel is, akinek hónapok óta senki nem térítette meg az okozott kárt.

Tovább olvasom

Jelentős útfelújítás kezdődik Törökszentmiklóson

Hamarosan megkezdődhet két fontos útszakasz felújítása is, erről Markót Imre a település polgármester számolt be Facebook-oldalán. Egy pályázat keretében az önkormányzat 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 2022. december 14-én. A pályázatban a Vásárhelyi Pál út Táncsics út és Ady Endre utca közötti szakaszának, és a hozzá kapcsolódó parkolóknak a felújítása; valamint a Földvári út Dózsa György út és az iparvágány vasúti átjáró közötti szakaszának a felújítását tervezik. Markót Imre most arról tájékoztatta a lakosokat, hogy sikerült kiválasztani a kivitelezőt, így hamarosan elkezdődhet a munka. “Lezárult a kivitelező…

Tovább olvasom

Gyermekkoráról mesélt a Törökszentmiklóson felnőtt Caramel

Molnár Ferenc Caramel a megyeszékhelyen, Szolnokon született, a gyermekkorát Törökszentmiklóson töltötte egy klasszikus cigánytelepen, szegregált körülmények között.  A Romaversitas Alapítvány YouTube-csatornája készített interjút a Megasztár egykori felfedezettjével, aki korai éveiről és a származása okozta nehézségekről is beszélt.

Tovább olvasom

Folytatódhat a volt Vegytek-telephely kármentesítése Törökszentmiklóson

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz – Élhető települések pályázati felhívásában Törökszentmiklós 267,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a volt Vegytek-telephely kármentesítési feladatainak további elvégzésére. Az előkészületek után lezárult a közbeszerzés.

Tovább olvasom