Nemzetiségi választások – csalássorozatról beszél a roma önkormányzat elnökhelyettese

A Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos által vezetett Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) toronymagasan nyert a nemzetiségi választáson. A több mint 96 ezer érvényes szavazatból a CiKöSz 71700-at kapott, ez 74,5 százalék, míg a másik induló, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) 24500-at, ami 25,5 százalék. A választás előtti napokban olvashatták a jászladányi riportunkat az abszurd roma-magyar névjegyzéki kavarásról: itt a fideszes polgármesternek megfelelő jelöltek nyertek.

Tovább olvasom

„Színmagyarokat regisztrálnak romaként a választások miatt” – gyanús üzelmek Jászladányon

Minden jel afelé mutat, Jászladány nagyközségben egész bevett gyakorlatnak számít, hogy a választások előtt hirtelen olyan helyi szavazópolgárok is jogosultak lesznek voksolni a roma nemzetiségi jelöltekre, akiknek köztudottan semmi közük a népcsoporthoz. Sokan erkölcstelennek, etikátlannak tartják az eljárást, hiszen a részvétel „bemondásos” alapon működik, azt senki nem vizsgálja és nem is vizsgálhatja. Forrásunk szerint, aki dokumentumokkal támasztotta alá az értesüléseit, tucatjával jelentettek be ilyen lakosokat, köztük önkormányzati dolgozókat. Ezen felül a polgármester férje, Bertalan László szintén regisztráltatta magát a Fidesszel szoros viszonyt ápoló FIROSZ-os elnök hatalomban tartásáért, aki ráadásul egy…

Tovább olvasom

Visszatekintő: az életveszélyes, kampós áramlopások a Jászságban, amitől még Pócs János is kiakadt – videó

Rengeteg ingatlanba a “kampós áramlopás” módszerével vezették be az áramot, nagyon silány, buherált vezetékekkel. Ez nemcsak szigorúan tilos, de egyértelműen életveszélyes is, mégis rengeteg család így lopta az áramot Jászladányban.

Tovább olvasom

Életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott az ügyészség a volt élettársát halálra szurkáló jászladányi férfivel szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 35 éves jászladányi férfivel szemben, aki előbb egy kisebb, majd egy nagyobb késsel, több alkalommal megszúrta a korábbi élettársát, aki a bántalmazás miatt a helyszínen életét vesztette.

Tovább olvasom