Járhatatlan utak miatt panaszkodnak a jászapáti lakosok

Sáros, kátyúkkal teli, csaknem járhatatlan utcákra igyekeznek felhívni a figyelmet azok a jászapáti lakosok, akik rendre elégedetlenségüknek adnak hangot a közösségi oldalaikon. Kállai János önkormányzati képviselő szerint eddig semmi nem történt az ügyben, pedig nem egyszer felhívták már a városvezetés figyelmét a problémásabb utcákra.

Tovább olvasom

Új út épült Jászárokszállás külterületén

Több, mint 250 millió forintból valósult meg Torba dűlő útfejlesztése a korábbi földút helyett Jászárokszálláson a Colas Út Zrt. kivitelezésében. Ez egy másfél kilométeres szakaszt jelent, ahol kétsávos, szilárd útburkolatú út épült, ami összekapcsolja a Gyöngyös-Jászberény és a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő utat.

Tovább olvasom

Azt ígéri, felkészülten várja a telet Szolnok megyében a Közút

„Felkészültünk a télre, de be kell vallanunk, hóra nem számítottunk” – Hofi Géza legendás egysorosán csak akkor nem tudunk nevetni, ha éppen magunk is átéljük a körülményeket, amikre célzott. Sajnos a téli időszakban szokványos, hogy a balestek száma megemelkedik, de gyakran a rendfenntartás sem volt a helyzet magaslatán. A Közút most azt ígéri, többtucatnyi munkagép és nagy mennyiségű só lesz a segítségükre.

Tovább olvasom

Óvatosan ősszel az utakon – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség kampánya

Itt az ősz, kedvezőtlenebbé válnak a látási viszonyok, ezért fokozott figyelemmel kell lenni az utakon. Erre igyekszik felhívni a figyelmet a „Látni és látszani”-kampány keretében a rendőrség. A Light Friday program során november 3-án láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket osztottak ingyenesen Szolnokon, de a Jászságban is igyekeznek tájékoztatni a közlekedőket.

Tovább olvasom

Már nemcsak katasztrofális, de egyenesen életveszélyes egy Szolnok megyei útszakasz

Országszerte nagy csinnadratta és ünnepség jellemzi az egyes útszakaszok átadását, megújulásának elkészültét országosan és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Amíg az Újszászt és Jászapátit összekötő szakasz egy része a napokban felújításra került, pozitív fejleményekről a 4205. sz. út megyei szakasza már nem beszélhet, sőt, életveszélyes lehet közlekedni rajta a téli időszakban.

Tovább olvasom

Átadták az Újszászt és Jászapátit összekötő út megújult szakaszát

A fejlesztés az Újszászt és Jászapátit összekötő, Jászapáti és Jászkisér lakott területen kívüli szakaszán történt a Magyar Falu Program 24 milliárd forintos országos keretösszegének részeként. A projekt részleteiről Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója tájékoztatta a sajtót.

Tovább olvasom

Vasárnap éjfélig csatlakozhatunk a közutas szemétszedésre

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít idén a kezelésében lévő utak menti területek karbantartására, melynek részeként idén egy teljes hetet, a június 12-16. közötti időszakot jelölték meg legújabb szemétgyűjtési kampányukra. Az önkéntesek csatlakozását 2023. június 4., vasárnap éjfélig várják a szervezők, jelentkezni online, a következő linken keresztül lehet: https://internet.kozut.hu/szemetszedes/. A Magyar Közút 80 mérnöksége napi szemétszedési tevékenységük során évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől. A társaság az elmúlt évek alatt számos sikeres szemétgyűjtési akciót szervezett már, melyekkel célja, hogy érezhető szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. A június 12-ei héten…

Tovább olvasom

Jobb autópálya kapcsolata lesz Jászberénynek: Négysávos lesz a 32-es út egy szakasza

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) júniusban tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben a 32-es számú főút négynyomúsításához kapcsolódó tervezés ajánlati felhívását. A nyertes pályázatról most döntöttek, így a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. készítheti el a projekt tanulmánytervét, környezeti hatásvizsgálatát, valamint a szükséges engedélyek megszerzéséért is felel, közölte a magyarepitok.hu. A 32-es számú főút a Jászságon keresztülhaladva köti össze Hatvant és Szolnokot, teljes hossza 80 kilométer. Ez most összesen 26 kilométeren válik négysávossá az M3-as autópálya és Jászberény között. A közbeszerzésből kiderül, hogy az előírt vizsgálatok elkészítése…

Tovább olvasom