Íme az egyik leggyönyörűbb karácsonyi látvány, egy fényárban úszó szolnoki ház

Szolnok-Szandaszőlősön találhatjuk meg ezt az egészen különleges ünnepi kivilágítással rendelkező családi házat a Kocsoros úton. A 442-es úton elhaladó járművekből is megfigyelhető ez a csodálatos látvány, de érdemes elidőzni itt egy kicsit.

Tovább olvasom

Kállai Mária megjelent a szandaszőlősi helyi termékek vásárán

Helyi termékek vásárában látja a magyar jövőt a kormánypárt és annak számos híve. A helyi termékek vására minden esetben kiemelt téma a kormányzóerőknél. Példa rá a szolnoki Hild téri, amit előszeretettel ajánlanak mindenkinek. A baj csak az, hogy sok esetben nem hétköznapi árakkal találkozhat az ilyen piacra kilátogató.

Tovább olvasom

Valóra vált álom: hamarosan véget érhet a Gátőr utca felújítása

A Gátőr utca lakói régóta vártak erre a pillanatra: november közepére elkészülhet az új út. Először idén májusban keresett meg bennünket egy ott lakó, azzal, hogy már hosszú ideje folyik a szolnoki Gátőr utcában közmű- és útfelújítás. A lakók aggódva nézik a munkálatokat. Egyikük úgy fogalmazott, hogy most, hogy esősre fordult az időjárás, kiteljesedett a káosz az utcában, ahol a sár lett az úr. Augusztusban már arról számoltunk be, hogy végre megjelent a fény az alagút végén és a lakók panaszait meghallgatták az illetékesek. Azóta is gőzerővel folynak a munkálatok,…

Tovább olvasom

Tökpartit adtak a szandaszőlősiek, a hangulat remek volt

Tök (jó) parti volt szombat este a szolnok-szandaszőlősi Lengyel Antal téren. Kicsik és nagyok, családok népesítették be a halloween allkamlmából tartott rendezvényen. Volt minden, jósda, töklámpásfaragás, jelmezkészítés, arcfestés, pókvadászat, ötletesebbnél ötletesebb, rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezek sokasága, mely arra is lehetőséget adott, hogy a vidám hangulatú eseményen mustra alá vegyék egymás szellemes öltözetét és elfogyasszanak néhány finom tökös falatot, elkortyolgassanak egy forró teát.

Tovább olvasom

A Szabó Lőrinc utcaiak nagyon mérgesek Szalay Ferenc szolnoki polgármesterre

Sűrűnek mondható lakossági fórumot tartott a szolnoki ellenzék pénteken a szandaszőlősi művelődési házban. Egy kisterembe nagyon sokan zsúfolódtak be, megjelent a Fidesz embere is, aki azt hallgathatta végig, ahogy panaszok garmadáját zúdították a képviselőkre a lakosok.

Tovább olvasom

Szolnok legidősebb lakosát köszöntötték

Százharmadik születésnapján köszöntötte Kállai Mária országgyűlési képviselő Szolnok legidősebb lakosát, özvegy Gecse Attilánét. Mint a képviselőasszony közölte, Marika nénit gyerekkora óta ismeri, ahogy ő is, a Krúdy Gyula utcában él, ide született, bár 1920-ban még Harang dűlőnek hívták a mai Szandaszőlősnek ezt az utcáját. A szülői házzal szemben építették fel néhai férjével otthonukat, amely mind családi események, mind baráti látogatások központja lett. Kállai Mária megjegyezte, Marika nénivel mindig öröm találkozni, beszélgetni, most is ragyogó formában volt. Úgy vélte, biztos, hogy a sok-sok szeretet, amit a családjától, gyermekeitől, négy unokájától és…

Tovább olvasom

Szandaszőlősön szállt le a mentőhelikopter

A Szoljon információi szerint karácsony második napján nagy riadalmat keltett egy mentőhelikopter zúgása. A beszámoló szerint egy gyermekért érkezett a mentőegység, de az eset kapcsán a pontos részletekre nem derült fény. Azt viszont Csép Vivien Dorka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa megerősítette, hogy az adott napon a helyszínről egy súlyos sérültet valóban légi úton szállítottak kórházba, az eset körülményeiről azonban nincsenek további információk.

Tovább olvasom