MÁV: komoly változások a ceglédi és szolnoki vonalakon karbantartás miatt

A nem kevés változás pályakarbantartás miatt forgatja fel a megszokott menetrendet, ez pedig egyáltalán nem azonos azzal, amit a turizmus előtérbe helyezése miatt hétfőtől bevezet a MÁV. Kimaradó járatok is lesznek napi rendszerességgel, figyeljünk a részletekre.

Tovább olvasom

Sikertörténet Szolnokon – a Stadler

Kevés olyan klasszikus sikersztorit tudunk megemlíteni a megyeszékhelyen, mint amilyen az 1942-ben alapított Stadler és szolnoki jelenléte – a svájci Bussnangban székelő vasútijármű-gyártó céga MÁV 30+30 db elővárosi motorvonatok beszerzésére indított közbeszerzési eljárás megnyerése után került hazánkba, a Stadler Trains Magyarország Kft.-t 2005-ben hozták létre.

Tovább olvasom

Gázolt a vonat Újszásznál

Vonat gázolt embert az újszászi vasútállomás területén, közölte a katasztrófavédelem. Az Életjel Mentőcsoport az Országos Mentőszolgálat és a Légimentők segítségével kiemelték a sérültet. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elgázolt személy életben van, érte mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Fotó: Turi László

Tovább olvasom

Ingyenes lett a szolnoki vasútállomás horrorvécéje

Olvasói levél landolt a postaládánkban, miszerint ingyenessé vált a szolnoki vasútállomás mellékhelyisége. Nem hittünk a szemünknek, ezért elmentünk azonnal, nehogy egy ügyesen megszerkesztett kép áldozatai legyünk, na meg szerettük volna megtudni, hogy még mindig annyira komfortos-e, mint a fizetős időkben.

Tovább olvasom

A MÁV szerint érdemes előre megvenni a menetjegyet pünkösdre

Pünkösdkor várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain, ezért érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is; a háromnapos ünnep miatt a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul – közölte a MÁV-Volán-csoport szerdán az MTI-vel.

Tovább olvasom

Ismét gondok a ceglédi és szolnoki vasútvonalakon, két vonat pedig nem várt puszit adott egymásnak

A MÁV-nak sikerült két saját szerelvényét úgy irányítani, hogy oldalról összekoccanjanak, már semmi sem lehetetlen. Jókora késést okoztak ezzel az érintett járatoknál, de a szolnoki és ceglédi vasútvonalak is hozták a formájukat.

Tovább olvasom