A MÁV-nál már vasárnap tudták, hogy hétfőn nem indul el két jászkunsági járat

Amikor már a tervezett indulási idő előtt 7-8 órával a társaság figyelmeztet, hogy a szerelvény helyett pótlóbusz viszi az utasokat, ott nehéz váratlanul kialakult helyzetről beszélni. Szolnok ismét érintett volt. Egy másik problémában pedig Cegléd.

Tovább olvasom

A MÁV csütörtököt mondott, sehol nem lehetett jegyet és bérletet venni a Jászkunságban sem

A folyamatos technikai meghibásodásokat most sikerült egy ilyennel is megfejelni, bedőlt a teljes rendszer, abszolút sehol nem lehetett jegyet és bérletet vásárolni. De akkor mi is a megoldás, ha éppen utazni szeretnénk? Elképesztő események, sikerült valami újat behozni az eddigi sorozatos hibák mellé.

Tovább olvasom

Mit lehet ilyenkor tenni? A Szolnokra induló vonaton lett rosszul egy utas, a szerelvény el sem indult

Az ilyen eset a legkisebb mértékben sem a MÁV hibája, de ilyenkor nem lenne egy áthidaló megoldás, hogy a rosszul levő utashoz mentőt hívnak, de a többi embert rövid késéssel eljuttatják azért Szolnokra, illetve a közbenső állomásokra?

Tovább olvasom

Törökszentmiklósra vontatták be a MÁV újabb elromlott szerelvényét, ezúttal egy Intercityt

Nem is a MÁV lett volna, ha egy nyugalmas péntek után nem történik valami újabb malőr a szolnoki vasútvonalon. Ezúttal délután egy Intercity adta be a kulcsot, az utasoknak “mindössze” annyit kellett tenniük, hogy várnak egy órát a következő szerelvényre.

Tovább olvasom

Nem kevesebb, mint 700 millióba került a Kétpónál kisiklott tehervonat utáni helyreállítás

A Mezőtúr közelében történt sajnálatos szerelvénykisiklás következtében komoly baleset történt a vasútvonalon, amely teljesen tönkretette a síneket, a felsővezetéket és mindent, amit letarolt. Befejeződött a helyreállítás és elkészült a számla is.

Tovább olvasom

A vasúti vagon ponyváját kivágva loptak el több karton sportcipőt Szolnokon

Forgalmi okból kellett megállnia a szerelvénynek Szolnokon, a tolvajok pedig megköszönték a lehetőséget és megdézsmálták az egyik vagon tartalmát. De nem sokáig örülhettek a zsákmánynak. A szolnoki rendőrök gyanúsítottként kihallgattak három helyi férfit, akik a megalapozott gyanú szerint több karton sportcipőt tulajdonítottak el egy vasúti szerelvény vagonjából. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. április 6-án, hogy 11 óra 30 perc körül a szolnoki vasútállomáson forgalmi okból megállt vasúti szerelvény egyik vagonjának ponyváját kivágták és eltulajdonítottak több karton sportcipőt. A rendőrök adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőket és három szolnoki lakost előállítottak…

Tovább olvasom

Vasárnaptól a szolnoki vonalon is találkozhatunk emeletes motorvonatokkal

December 12-étől kezdve a szolnoki vasútvonalon is utazhatunk ilyen szerelvényekkel. Hétvégétől újabb megyeszékhelyek válnak elérhető az emeletes motorvonatokkal. A december 12-i menetrendváltástól számítva az úgynevezett KISS-ek már a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek – írja a MÁV-csoport közleménye.  Mint írják, a Budapest–Újszász–Szolnok, illetve a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is egyre több járatban találkozhatnak az utasok az emeletes motorvonatokkal.  A decemberi menetrendváltástól kezdve a megrendelt 40 darab emeletes motorvonat több mint fele, 22 új szerelvény áll rendelkezésre, javarészt a fővárosi agglomerációs vonalakon. Az utasok tervezetten a jövő év végétől, a fővárosi és…

Tovább olvasom