Van olyan megye, ahol alig éri el a százezer forintot a szociális szférában dolgozók bére

Nem meglepő módon még mindig a főváros húzza fel a magyar átlagkereseteket, miközben a legjobban és legrosszabbul kereső nemzetgazdasági ágak között kilencszeres bérkülönbségek vannak. A budapesti és szabolcsi átlagfizetések között több százezer forint eltérést találunk. Brutális KSH-s adatokat elemzett a Pénzcentrum.

Tovább olvasom

A közmédia manipulált riportjában a tanár teljesen elégedett, pedig a vágatlan verzióban a kevés fizetéséről beszél – videó

Arról is értekezett, hogy annyira folyamatosan romlik a helyzet az utóbbi évtizedben hazánkban, hogy erősen fontolgatják feleségével a külföldre költözést. Az M1 riportjába azonban valamiért ez sem fért bele, ezt is kivágták. Így lehet hatásosan manipulálni a nézőket.

Tovább olvasom

Negyedmillióval is emelkedhet bizonyos ápolók fizetése, bár ez egyelőre még csak ígéret

Érdekes dolgokkal jelentkezett a kormány a hétfői napon. A legrégebben a szakmában dolgozó ápolók fizetése akár 260 ezerrel is nőhet, közben azonban vegyünk észre egy másik kormányrendelet-tervezetet is, ami a minisztériumi főosztályvezetők járandóságát emelné egészen kétmillióig. Sokak szerint ez is az ápolók megosztására lesz jó.

Tovább olvasom

Orbán egy jókora brüsszelezés közben megígérte, a kormány hat hónapig fizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét

Reméljük, ez az ígéret legalább megvalósul, mert láttunk már olyat számos esetben, hogy a Fidesz valamit megígért, aztán a lufi kipukkadt, az ígéret elszállt, megvalósítás nélkül. Ugye ehhez nem kell uniós pénz? A szerdai kormányülésen Mészáros Lajos, dunaújvárosi országgyűlési képviselő javaslatára arról döntöttek, hogy a kormány hat hónapig kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét – jelentette be Facebook-oldalán a miniszterelnök. „Sajnos Brüsszelből hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek. Más nem” – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a céget tönkretették a korábbi cégek, vállalatvezetők és a brüsszeli szankciók. A miniszterelnök elmondta, hogy a döntést…

Tovább olvasom