Még tovább nőttek a műtéti várólisták, egyre nagyobb bajban a magyar közkórházak

Jelenleg több mint 47 ezren várakoznak valamilyen műtéti beavatkozásra és ez még csak a hivatalosan elismert szám. Elképesztően hosszúra nyúltak az utóbbi években a kórházi várólisták. A közegészségügy gyakorlati értelemben már évekkel ezelőtt összeomlott, ezt mindenki tudja, aki közkórházba jár.

Tovább olvasom

Rég nem apró helyi probléma: Jász-Nagykun-Szolnok Megye öt kórházából négyben akadozik az ellátás

Már nemcsak a helyiek érzékelik a problémát. Igaz, az orvoshiány és a kórházi osztályok részleges vagy teljes bezárása országos problémánk, az egészségügyi szakértő is a jászkunsági negatívumokkal példálózik. Elég baj, hogy ennyire lesüllyedtünk.

Tovább olvasom

Elképesztő történet a kelet-magyarországi kórház gyermeksürgősségi osztályáról

Hihetetlen mélységekbe süllyedt a közegészségügy hazánkban, Kelet-Magyarországon különösen látványos a pusztulás. Ebben a történetben pedig a doktornő és az ápolónő mindent megtettek a kisgyermekért, de jelenleg ez az ijesztő valóság, csodákra ők sem képesek, ha valami nincs.

Tovább olvasom

Továbbra is ég a ház, a szolnoki kórházban egy seregnyi kezelés leáll vagy nem indul újra

A Hetényi Géza kórházat sajnos a legnagyobb problémával rendelkezők közé sorolják ma az országban. Akik pedig Szolnokról egészen messzire kell, hogy utazzanak egy-egy kezelésre, amit korábban itt helyben megkaphattak, még inkább elkeseredettek. Változatlanul nagy a gáz a Hetényiben, ráadásul Karcagon sincs minden rendben.

Tovább olvasom

Hivatalos: Szolnokon is átveszi az állam az önkormányzattól a védőnői ellátást

Újabb központosítás következik be, bár a megszokott helyükről a jelenlegi variáció szerint nem kell elmenniük. Arról azonban nyilatkozniuk kell a védőnőknek, hogy a munkavégzésre használt helyiségekben kamerafelvételek készülhetnek-e, illetve ellenőrizhetik-e a gépkocsi- és számítógépadatokat. Ismerős elem a státusztörvényből?

Tovább olvasom

Újabb súlyos gond: most az onkológiai járóbeteg-ellátás szünetel az egyik magyar kórházban

Egyre másra kapjuk hétről hétre a híreket különböző magyar közkórházakból, hogy ilyen és olyan szakrendelés illetve osztály egyáltalán nem is működik, a betegeket máshova küldik. A magyar egészségügy az Orbán-kormányok legutóbbi 12 éve alatt végzetesen leharcolt lett, az összeomlását éljük. A nyár végéig nem lesz onkológiai járóbeteg-ellátás az Ajkai Magyar Imre Kórházban – közölte pénteken Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki Facebook-oldalán mutatta be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) erről szóló határozatát – írja a Hvg.hu. Nincs kontroll, sem további szakvizsgálat sem. Ez azzal fog járni, hogy a még nem ismert…

Tovább olvasom

Még mindig nincs áram a csernobili erőmű környékén, az oroszok szerint minden rendben, nincs semmi látnivaló

Az ukránok szerint azonban egyáltalán nincs rendben, a sugárszennyezést kockáztatják alig 36 évvel az emlékezetes katasztrófa után. Az ukrán atomenergia-felügyelet pénteki közleményében arra figyelmeztetett, hogy továbbra sem állt helyre az áramellátás a csernobili atomerőmű környékén. A BBC szerint a nyilatkozat ellentmond az orosz energiaügyi minisztérium állításainak, amik szerint az erőmű áramellátását már csütörtökön helyreállították fehérorosz szakemberek. A területen akkor sérültek meg az elektromos kábelek, amikor a kijevi és a moszkvai erők között heves harcok alakultak ki Csernobilban. Ukrajna akkor potenciális sugárszivárgásra is figyelmeztetett. (Hvg.hu)

Tovább olvasom

Kormányinfó: marad az árstop, nincs és nem is lesz üzemanyaghiány, semmi ok a pánikra

A részleteket Gulyás Gergely miniszter és Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató osztotta meg csütörtökön késő este. Csütörtök este tartott sajtótájékoztatót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a MOL elnöke. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a tájékoztató témája „Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon” volt – írja a Hvg.hu. 3 döntést hoztak A 7,5 tonna feletti kamionok, 3,5 tonna feletti, külföldi teherautóknak csak a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, ahol piaci árak lesznek. A személygépkocsik és a magyar teherautók 480 forintért tankolhatnak. A mezőgazdasági erőgépek is kivételt képeznek. A kormány…

Tovább olvasom

MOL-elnök: Felesleges a pánikvásárlás, nincs készlethiány üzemanyagból

Hernádi Zsolt elismerte, hogy a magyarországi maximált árak bevonzották az üzemanyagturistákat is, de felesleges az olaj világpiaci ára miatt pánikvásárlásba kezdeni hazánkban, mivel nem fog elfogyni a benzin és a dízel. Az akadozás maximum pillanatnyi lehet. A teherautók miatt valóban korlátozást kellett bevezetni, de a személyautókat bármikor meg lehet tankolni. Hernádi Zsolt, a Mol elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának adott interjút. A beszélgetés apropója az volt, hogy brutálisan emelkedik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, hatalmas sorok a kutaknál, ahogyan arról már a Borsod24 is írt. Már most készlethiány van sok…

Tovább olvasom

“Sem ágy, sem oxigén nincs elég a lázas, fulladó, covidos betegeknek a kórház sürgősségijén”

Egy térségbeli kórház (Ajka) betegeit egy olyan, nagyobb intézménybe irányítják át, amely a saját ellátását sem tudja biztosítani és megszervezni. Valószínűleg nemcsak a gazdaság dübörög, hanem az egészségügy is világszínvonalú hazánkban. Ajkán megszűnt az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás, az osztályt csütörtökig ki kellett üríteni, mert koronavírusos betegek ellátására álltak át – írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Röntgen című blogján. Mint írja, a térség betegeit a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba irányították át, ahol azonban meglehetősen tragikus a helyzet, ugyanis a járóbetegellátás a sürgős eseteken kívül itt a koronavírusos betegek ellátása miatt…

Tovább olvasom