Gyanús közvilágítási szerződések a Jászságban, még a szövegezés is szóról szóra egyezik

Úgy tűnik, továbbra is van értelme unalmas és száraz közbeszerzési anyagokat és előterjesztéseket olvasni: a Transparency International felfedezését az Átlátszó írta meg, miszerint kilenc különböző önkormányzat pontosan ugyanazt az öt céget kérte fel ajánlattételre közvilágítási beruházások kapcsán, és persze a nyertes is mindenhol ugyanaz lett. Jászapáti és Jászszentandrás önkormányzata egyaránt érintett az ügyben.

Tovább olvasom

Jól van az úgy: nagyon sokan szinte vakon közlekednek az utakon

Tapasztalatok szerint egyre több olyan jármű közlekedik az utakon, amelyiknek nem jó a világítása. Sok esetben az egyik hátsó lámpa nem világít, de ennél jellemzőbb, hogy az első lámpák közül egy nem működik. Az is előfordul, hogy bár mindkettő világít, de az egyik halványabban, a másik viszont elvakítja a szemből érkezőt. Megkérdeztük a rendőrséget, ellenőrzik-e ezeket az eseteket.

Tovább olvasom

Szolnok: gyakori a két véglet borús időben – világítás nélkül, vagy vakító ködlámpákkal

Vannak, akiket az őrületbe kergetnek azok az autós társaink, akik már borús időben is elöl-hátul felkapcsolják a teljesen elvakító ködlámpáikat. Ugyanakkor nagyon gyakori mostanában, hogy nappali menetfénnyel, vagy egy az egyben világítás nélkül sodorják életveszélybe a többi közlekedőt. Szolnokon sem jobb a helyzet.

Tovább olvasom

Elképesztő baleset: teherautóval ütközött és szétszakadt a kenyérszállító a Jászságban

A gyakorlott, sok balesetet látó emberek számára is teljesen szokatlan kimenetele lett ennek a csattanásnak, a kisbusz ugyanis szó szerint szétszakadt az ütközéstől. A sofőrje azonban csodával határos módon túlélte az ütközést.

Tovább olvasom

Szolnok fideszes vezetése képtelen megbirkózni a sötétséggel

Olvasóink jelezték, hogy jó ideje teljes sötétség uralkodik a szolnoki Ady Endre utcában és környékén, például a Móra Ferenc utcai parkolóban. A problémáról pár napja mi is írtunk, ám semmi sem történt. Úgy tűnik, a város vezetésének fogalma sincs, mi folyik a városban, illetve ha tudnak is róla, képtelenek elintézni, hogy legyen világosság. Tudjuk persze, hogy gyaloghidakat és játszótereket könnyebb átadni, mint a Mészáros Lőrinc féle vállalatnál elintézni a problémát, de azért mégis jó lenne megpróbálni… Olvasóink azt írták, hogy az Ady Endre utca a piactól a Zagyva felé most…

Tovább olvasom