Jászberényi lány nyerte a Jászság hangja tehetségkutatót

A Jászsági Térségi TV szervezésében megvalósuló tehetségkutatóról már a Szol24 is írt. December 3-án, azaz múlt vasárnap tartották a rendezvény döntőjét, ahol a sok kiemelkedő hanggal és művészi érzékkel megáldott jelentkező közül a háromtagú zsűrinek mégis választania kellett egy nyertest, aki a jászberényi Kátai Viktória lett.

Tovább olvasom

Elképesztő baleset: teherautóval ütközött és szétszakadt a kenyérszállító a Jászságban

A gyakorlott, sok balesetet látó emberek számára is teljesen szokatlan kimenetele lett ennek a csattanásnak, a kisbusz ugyanis szó szerint szétszakadt az ütközéstől. A sofőrje azonban csodával határos módon túlélte az ütközést.

Tovább olvasom

Több hónap kihagyás vár a DAC-ban a jászboldogházi kötődésű Csinger Márkra

A Jászberényben született, jászboldogházi kötődésű Csinger Márk alig húszéves, mégis sok más tehetséges fiatal mellett az U21-es korosztály egyik nagy reménysége. Jelenleg a szlovák első osztályban, a Dunaszerdahely csapatában futballozik, azonban nem túl jó hírek érkeztek felőle: hosszú kihagyás vár rá egy sérülés miatt.

Tovább olvasom

Lesújtó Szolnok megyei adatok érkeztek a csapvíz minőségéről

Az ivóvízminőséget vizsgáló rendszer kritériumainak változásával a tavalyi évben nem készült átfogó jelentés, az idei adatokat látva pedig elmondhatjuk, legalább boldog tudatlanságban éltünk a 2022-es évben. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által a csapvíz minőségével kapcsolatos országos adatok települési lebontásában mind országosan, mind Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyenesen lesújtóak.

Tovább olvasom

A jászsági nagy áramszünet utóélete: ki fizeti meg a kárunkat?

Bár már azon is sokan felhúzták a szemöldöküket, hogy egyetlen trafóház kiesése ilyen durva problémát és hosszan tartó áramszünetet volt képes okozni a háztartásokban. De ha valakinek konkrétan még kára is származott ebből, ott ki fizeti a számlát?

Tovább olvasom

Pócs János sajtótájékoztatót tartott – a jászsági családok számára is elérhető a kibővített CSOK

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott jászberényi irodájában a most aktuális családtámogatási program, a CSOK bővítéséről, illetve annak feltételeiről. Az 5000 fő feletti településeken CSOK Plusz néven új, kamattámogatott hitelkonstrukciót vezetnek be, de a kistelepüléseken élő családok is jelentősen több vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, illetve megigényelhetik a gyerekek után járó hitelelengedést.

Tovább olvasom

Fotókon a súlyos áramkimaradást okozó, leégett jászsági trafóház

Ahogy arról beszámoltunk, október elején tűz ütött ki a Jászberény és Jászárokszállás között elhelyezkedő trafóállomáson, a közösségi médiában hamar elterjedtek a képek, ahogy nagy lánggal ég valami a telephely környékén. Most megdöbbentő fotókon láthatjuk a tűzeset nyomait.

Tovább olvasom