Találkoztak a jászsági polgármesterek, a berényi kórházról is tárgyaltak

A soros ülését tartotta a Jászsági Önkormányzatok Szövetsége, melyet minden alkalommal más településen, ezúttal Jászberényben rendeztek meg. A településvezetők találkozásán több fontos témát is érintettek, de elsősorban a Szent Erzsébet Kórház aktuális helyzetéről volt szó.

Tovább olvasom

Közös sajtótájékoztatón jelentette be polgármesterjelöltjeit a jászsági Fidesz

Egy közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János a Fidesz választmánya által megerősített, azaz támogatott jelöltek névsorát. Sok meglepetés nincs a neveket illetően, a Jászberényi Tankerület egyik vezetője újraindul Jánoshidán, Jászapátin Pócs fia próbálkozik, a Jászság fővárosában pedig az egykori alpolgármester lesz Budai Lóránt kihívója júniusban.

Tovább olvasom

Beindult – Készítő elő a jászsági kampányát a Fidesz

Pócs János országgyűlési képviselő előszeretettel használja a közösségi médiát arra, hogy megossza munkája fontosabbnak vélt állomásait a gazdabáloktól kezdődően a lakossági fórumokon át a fogadóóráig. Egyre feltűnőbb, milyen aktívan járja a jászsági településeket, illetve a helyi kormánypárti közösségeket a júniusi önkormányzati választás fényében.

Tovább olvasom

Ma kezdődik az év egyik legnagyobb bulija a Jászságban, a Kolbásztöltő Fesztivál

A szárazkolbász bírálattal hivatalosan is elkezdődött február 9-én pénteken, azaz ma koraeste a jászberényi Berva Sörözőben a Jász Kolbásztöltő Fesztivál. Az ikonikussá váló program mai sztárvendége Manuel lesz, a holnap reggeli kapunyitással pedig kezdődik a verseny.

Tovább olvasom

Március végéig pályázhatnak a szervezetek a Jászsági Civil Vándordíjra

Közzétette pályázati felhívást “A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma, a Jászsági Civil Vándordíj által idén is szeretnék díjazni mindazon szervezeteket és intézményeket, amelyek a nemzeti – jász kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete, illetve folyamatosan működik.

Tovább olvasom

Visszatekintő: az életveszélyes, kampós áramlopások a Jászságban, amitől még Pócs János is kiakadt – videó

Rengeteg ingatlanba a “kampós áramlopás” módszerével vezették be az áramot, nagyon silány, buherált vezetékekkel. Ez nemcsak szigorúan tilos, de egyértelműen életveszélyes is, mégis rengeteg család így lopta az áramot Jászladányban.

Tovább olvasom

Jászberényi lány nyerte a Jászság hangja tehetségkutatót

A Jászsági Térségi TV szervezésében megvalósuló tehetségkutatóról már a Szol24 is írt. December 3-án, azaz múlt vasárnap tartották a rendezvény döntőjét, ahol a sok kiemelkedő hanggal és művészi érzékkel megáldott jelentkező közül a háromtagú zsűrinek mégis választania kellett egy nyertest, aki a jászberényi Kátai Viktória lett.

Tovább olvasom