Szolnokon is volt mit tenniük a TeSzedd! kampányhoz csatlakozóknak

Hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszervezési mozgalma, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért az idei évben 12. alkalommal került megrendezésre. Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló projektről a Szolnoki ZöldErő is posztolt: maradjunk annyiban, volt mit tennie az önkéntes felnőtteknek és iskolásoknak.

Tovább olvasom

Ennyi volt, újabb ikonikus szolnoki építményt bontanak le

Féktelen parkolóépítésbe kezdett a városvezetés, éppen az önkormányzati választásokat megelőző hónapokban. Miközben több vidéki város tesz lépéseket az autómentes belváros kialakítására, vagy legalábbis a sétálóövezetek fejlesztésére, Szolnok ezúttal is a másik irányba tart.

Tovább olvasom

Rengeteg hulladékot gyűjtöttek a Tisza-tavon az önkéntesek

Tizenegyedik alkalommal szervezett szemétszedő kenutúrát a Tisza-tavon az egri Békatutaj Egyesület – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán. Az akció során az egyik öblítőcsatornát és Tisza egy szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől.

Tovább olvasom

A szolnoki városüzemeltetés a Várkonyi téri cseresznyefákkal büszkélkedik, bár nyáron civileknek kellett öntözni

A Várkonyi téri cseresznyefák látványa és virágzása valóban minden évben egyedülálló látványt nyújt Szolnokon, erről rendszerint a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. is beszámol a közösségi oldalán. Fontos azonban hozzátenni, a tikkasztó nyári melegben inkább civilek viselték gondját a gyönyörű fáknak.

Tovább olvasom

Önkéntesek takarították ki a Tisza szolnoki szakaszát

A PET kupa aktivistái helybeli önkéntesekkel karöltve tegnap megkezdték a Tisza szolnoki, belvárosi szakaszának kitakarítását – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán. A vízügyi igazgatóság arról ír, hogy minden jelentősebb árhullám során nagy mennyiségű kommunális hulladékot sodor magával a folyó. A szemét egy része pedig felhalmozódik a hullámtéren. Ahogy arról mi is beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt tetőzött Szolnoknál a Tisza. Így az árhullám elvonultával ismét jelentős mennyiségű kommunális hulladék maradt hátra. “A PET kupa aktivistái az Arany vízijármű kölcsönző munkatársaival közösen tegnap délelőtt…

Tovább olvasom

Falu a városban – egy hatalmas lakóház, ahol mintaszerűen külön gyűjtik a hulladékot 

Hihetetlen egy lakóház a szolnoki Bajcsy-Zsilinszky utca 8-16-os épülettömb. Az itt lakók mindig nyitottak az újra. Most például maguk kérték, hogy csatlakozhassanak a MOHU konyhai hulladékgyűjtő programjához. Ám másban is élenjárónak számítanak.

Tovább olvasom

A térkövek városa – Szolnok első helyen végzett a zöldfelületek csökkentésének “versenyében”

A kormánypárt országszerte csökkenti a zöld területeket és nagy lendülettel építi be legértékesebb területeinket, holott a környezetvédők már évekkel ezelőtt felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem egy fenntartható állapot. A beépítési kedv mégsem lankad, sőt Szolnok megye az elsők között van térkövezés és betonozás tekintetében.

Tovább olvasom

Lemondott az újrahasznosított műanyag felhasználásáról a Lego

Évente 110 milliárd legókockát gyártanak, ami sokkal jelentősebb problémát jelent a természetnek, mint elsőre gondolnánk. Brit kutatók  a tengerpartokon gyűjtött műanyag játékkockák alapján arra a következtetésre jutottak, hogy 100-1300 évbe fog telni, míg végre elbomlanak. Éppen ezért a dán játékgyártó 2020-ban bejelentette, hogy száműzi az építőkockákban jelenleg használt kőolajalapú műanyagot a termékek dobozaiból, és tíz éven belül áttér az újrahasznosított és biológiai alapú anyagok teljes körű használatára. A kutatások azonban rávilágítottak, hogy a PET műanyag felhasználásával új berendezéseket igénylő termék több szén-dioxidot bocsátana a környezetbe – írja az MTI. Tim Brooks,…

Tovább olvasom