Genetikai alapú ciroknemesítés, tároló- és csarnoképítés az Alfaseed Kft-nél

A molekuláris genetikai eszközök lehetőségeit aknázzák ki a ciroknemesítés során az Alfaseed Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. karcagi telephelyén, ahol egy 1200 négyzetméteres tároló és alapanyag-fogadásra alkalmas csarnok is épül; a két fejlesztésre több mint 680 millió forintot fordítanak – közölte a cég az MTI-vel.

Tovább olvasom

Megcsúszott a kanyarban, jó nagy káosz lett belőle

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival május 23-án 17 óra 25 perckor, Karcag  belterületén, a Püspökladányi úton. Haladása során egy neki balra ívelő kanyarban megcsúszott és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárművel. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a szemből érkező személygépjármű sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, közölte a rendőrség. Fotók: police.hu

Tovább olvasom

Még a reszelt sajtot sem hagyta ott a notórius karcagi tolvaj – öt évre ítélték

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével lezárult annak a 48 éves többszörösen büntetett előéletű nőnek a büntetőügye, aki a 2020. augusztusa és 2021. januárja között eltelt kevesebb, mint fél év alatt, rendszeres haszonszerzésre törekedve kilenc vagyon elleni bűncselekményt követett el, zömében Karcagon, de egyszer Berekfürdőre is „ellátogatott”. Kétrendbeli kifosztás és lopás bűntette, valamint hatrendbeli lopás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, jogerősen 5 év 4 hónap fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Tovább olvasom

Három napon át kóstolták a pálinkákat Karcagon

Az elmúlt napokban Karcag adott otthont az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek. Már az is kiderült, hogy a közel negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által bevizsgált pálinka közül melyik lett az ország 2023-as pálinkája. Az eredmény azonban majd csak június 29-én derül ki, a díjakat akkor adják át az Országházban.

Tovább olvasom

Öt év után végre látogatható a tűzoltótörténeti kiállítóterem Karcagon

Végre átadták Karcagon a tűzoltótörténeti kiállítótermet, ami mostantól a a Püspökladányi út 5. szám alatt várja a látogatókat. A megnyitón jelen volt Szepesi Tibor, a város polgármestere, Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Varga Nándor, a Karcagi Ipari Park Kft. ügyvezetője és természetesen Lévai Kálmán nyugállományú tűzoltó ezredes, akinek az egész kiállítás köszönhető.

Tovább olvasom