Híd van, folyó nincs – a karcagi Zádor-híd története

Mintaként szolgált a híres Kilenclyukú híd megépítéséhez, a környék fiataljainak találkozási pontja, megannyi legenda és történet fűződik hozzá: igen, a Karcag határában álló ötnyílású hídról, a Zádor-hídról van szó, amelynek kissé melankolikus hangulatára rendszerint felfigyel az országos sajtó és ezzel együtt a túrázók egy jelentős része.

Tovább olvasom

Újabb részletek derültek ki a súlyos vasúti ütközésről – képek

A karcagi tűzoltók is segítséget nyújtottak a hajnali balesetnél, amikor is egy tehervonat belerohant a sápi állomáson egy álló személyvonatba. Az már biztos, hogy a személyvonat vezetője súlyosan megsérült, de túlélte.

Tovább olvasom

Még mindig nincs meg a több tucatnyi kiskutya hangszálát átvágó orvos

A Szol24 is beszámolt róla, hogy az általa tenyésztett hetven kiskutya hangszálát műtéti úton kivágató 34 éves karcagi férfi az elsőfokú, felfüggesztett börtönbüntetés mellett döntő ítélete másodfokon módosításra került, a Karcagi Járásbíróság 1 év 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött, az orvos hollétéről azonban továbbra sem tud semmit a rendőrség. Az állatvédelmi berkekben több okból is nagy visszhangot keltett az ügy, egyrészt különös kegyetlenségről tesz tanúbizonyságot az, aki, csak azért, hogy a szaporítótelepén ne ugassanak a kiskutyák, inkább egyesével kivágatja a hangszálaikat, másrészt, végre nem felfüggesztett…

Tovább olvasom

A díszmadártartás ma már nagyon költséges hobbi, csak kevesen engedhetik meg maguknak

2003-ban tizennégy elszánt díszmadártenyésztő megalapította a Karcagi Díszmadártenyésztő Egyesületet. Közülük tizenketten karcagiak voltak. Sorra járták a megye településeit, egyre- másra rendezték a nívósabbnál nívósabb kiállításokat. A civil szervezet tagjai az ifjúsági házban a napokban rendezett kiállítással emlékeztek az egyesület húsz évvel ezelőtti megalapítására.

Tovább olvasom