Németh Szilárd Karcagra látogatott, a Sámándobnál viszont darázsfészekbe nyúlt

Nagy az esélye, hogy kormányzati sikerként kívánta bemutatni a helyiek nagy része szerint csak felesleges és hatalmas pénzkidobásnak (sokak szerint lopásnak) lehet nevezni a sokmilliárdos Sámándobot. Ezt saját közösségi oldalán a tudtára is adták.

Tovább olvasom

A karcagi születésű Csikos Sándor lett a Nemzet Színésze

A januárban elhunyt Benedek Miklós helyére kellett új tagot választania a Nemzet Színészeinek, amit ma, április 4-én meg is tettek: a karcagi születésű, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntetett színművészt és színigazgatót, Csikos Sándort részesítették ebben a megtiszteltetésben.

Tovább olvasom

Összesen 4,4 milliárdba fájt a karcagi Sámándob

A DK-s Vadai Ágnes volt az, aki feltette a kérdést: mennyi az annyi? A nemrég átadott, de leginkább a botrányairól elhíresült építmény, a karcagi Sámándobot többek között Németh Szilárd is büszkén tekintette meg, miközben a tervezője, Sárkány Sándor hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja miatt tett feljelentést. Vadainak válaszul Tállai Andrástól tudtuk meg, mennyi adóforintba került a komplexum.

Tovább olvasom

A karcagi cigányteleptől a rákkutatásig

Bárcsak azzal kezdhetnénk cikkünket, hogy egy Magyarországon hétköznapi történet következik. Horváth József rákkutató életútja azonban jelenleg még igen kivételes teljesítmény, amivel viszont jó példával járhat a sanyarú sorsú magyar és roma fiatalok előtt és segíthet az előítéletek csökkentésében.

Tovább olvasom

A Telex kétszer is megnézte a karcagi Sámándobot, nem tették zsebre, amit ott kaptak

Nemcsak hazánkban, de Jász-Nagykun-Szolnok megyében is egymást érik a szürreálisabbnál szürreálisabb történetek, amelyeknek természetesen rendszerint korrupciós színezete van, a karcagi sámándob körül kialakult botrány pedig magasan kiemelkedik a legtöbb közül. A Telex kétszer is elment a helyszínre, hogy a saját tapasztalataik alapján számoljanak be a szavakkal valóban nehezen leírható építményről.

Tovább olvasom