Lakóhelyünk büszkesége – Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések is versenyben

Az önkormányzati rendszereket, szolgáltatásokat biztosító Globomax Zrt. nem először hirdetett versenyt hazánk települései között, sőt, a legutóbbi, “Legyen Öné a legszebb ülésterem” játékot a Jászság fővárosa, Jászberény nyerte. Ezúttal is több szerte az országban sok települést megmozgatott a lehetőség a megyeszékhelytől kezdve Jászárokszálláson át egészen a kunságig.

Tovább olvasom

Fecskefészkeket vertek le a MOL munkatársai Kenderesen, de minden szabályszerű volt

Kenderesen a MOL munkatársai egy töltőállomás felújítási munkálatainak előkészítése közben fecskefészkeket vertek le – az ezt bemutató képek hamar elterjedtek a közösségi oldalakon, egy természetvédelmi közösség erőteljes kritikát fogalmazott meg. A MOL szerint szabályszerűen jártak el: ezt tényleg meg lehet csinálni? Utánajártunk.

Tovább olvasom

Tavaly is Horthy Miklós lett a legnépszerűbb Jász-Nagykun-Szolnok megyei a Wikipédián

Portik Tamástól Petőfi Sándoron át Balázs Kláriig: történelmi korszakokon átívelő lista jelent meg a hazánkban is egyre népszerűbb Redditen, ahol egy felhasználó megyei bontásban több éve összegzi, hogy kinek a Wikipédia-oldalát nézték meg a legtöbben. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legkeresettebb névnél megosztóbbat keresve sem lehetett volna találni, a kenderesi születésű Horthy Miklósról van szó.

Tovább olvasom

Fasiszta dzsemborinak nevezte Horthy újratemetésének jubileumát Pajor Tamás

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a napokban ünnepelték Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóját Kenderesen. A megemlékezésen a fideszes politikusok gyakorlatilag versenyt futottak, hogy ki tudja jobban méltatni az erősen vitatott életű kormányzót. A mai napig történelmi vita tárgyát képezi, hogy Horthynak pontosan mekkora szerepe volt a magyar holokauszt megvalósulásában, illetve mekkora a felelősség terheli több százezer magyar zsidó kivégzéséért. Az ünnepség, valamint a politikusok megnyilvánulásai sokaknál kiverték a biztosítékot, többek között Pajor Tamásnál is. Pajor Tamás kifejezetten izgalmas életúttal rendelkezik, kezdetben a Neurotic együttes alapítója volt, majd megtérését követően…

Tovább olvasom