Több száz milliós támogatásból készíthet hipoallergén húskészítményeket egy kunhegyesi cég

Kecsketejből előállított tejpor felhasználásával hipoallergén húskészítmény termékcsaládot és annak gyártástechnológiáját fejlesztette ki a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi cég, a Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft, amely a Szegedi Tudományegyetemmel alkot konzorciumot.

Tovább olvasom

Szolnok megyében is rettegő állatokat hoztak az év utolsó napjai

„Menekülő állatok, amerre csak járunk” – írta közösségi oldalán a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány, ráadásul mindez még szilveszter előtt történt: ahogy ilyenkor lenni szokott, a hangos petárdázás és tűzijátékozás borzasztó hatással volt a rémült, szorongó állatokra.

Tovább olvasom

Hármas karambol történt a 34-es főúton, Kunhegyes közelében, lezárták az utat

Összeütközött három személygépkocsi a 34-es főút 40-es kilométerénél, Kunhegyes és Bánhalma között szerda délelőtt. A település önkormányzati tűzoltóinak feszítővágóval kellett kiszabadítaniuk egy embert az egyik járműből. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is, közölte a katasztróüfavédelem. A rendőrség azt közölte, hogy közúti közlekedési baleset történt 10 óra körül Kunhegyes külterületén, a 34-es főút 39. kilométerszelvényében. A szemle és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt a rendőrök teljes szélességében lezárták.

Tovább olvasom

Két év felfüggesztett börtönre ítélték a volt élettársa új párját zaklató és súlyosan bántalmazó kunhegyesi férfit

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint magánlaksértés, személy elleni erőszakos cselekmény fenyegetésével elkövetett zaklatás és garázdaság vétsége miatt, pártfogó felügyelete elrendelése mellett 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte, azt a 31 éves büntetett előéletű férfit, aki 2021. nyarán megkeserítette volt élettársa és annak új párja életét.

Tovább olvasom

Villanyoszlopnak ütközve szenvedett életveszélyes sérülést egy ittas sofőr Kunhegyesnél

Egy kenderesi lakos személygépkocsival közlekedett Kunhegyes külterületén 2023. augusztus 29-én a kora esti órákban – tájékoztatott szokásos napi megyei összegzőjében a police.hu. Mint írják, a sofőr haladása során nem megfelelően választotta meg gépjárműve sebességét, ezért egy útkanyarulatban lesodródott az úttestről és egy villanymérő berendezésnek, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A 46 éves gépjárművezető a baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – életveszélyes sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A Karcagi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Tovább olvasom