Utalványokkal segítik az időseket Újszászon, minimum 6 ezer forint összegben

Újszászon az önkormányzati képviselő- testület döntése értelmében novemberben – a közelgő karácsonyi ünnepekre tekintettel – ismét év végi támogatásra jogosultak a város nyugdíj- és nyugdíjszerű ellátásban részesülő lakói. A támogatást az igénylők vásárlásra jogosító utalvány formájában kapják meg, melyet annak érvényességi idején belül helyi kiskereskedelmi egységekben tudnak majd levásárolni.

Tovább olvasom

Átadták az Újszászt és Jászapátit összekötő út megújult szakaszát

A fejlesztés az Újszászt és Jászapátit összekötő, Jászapáti és Jászkisér lakott területen kívüli szakaszán történt a Magyar Falu Program 24 milliárd forintos országos keretösszegének részeként. A projekt részleteiről Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatója tájékoztatta a sajtót.

Tovább olvasom

A temetőt vette célba az új plébános Újszászon

Egy hete új plébános teljesít szolgálatot az újszászi római katolikus egyházközségben. Szabó József László Kemencéről érkezett a közelmúltban Nagykátára távozó Miklós János plébános helyére. A városban úgy látják, József atya rövid idő alatt berendezkedett Újszászon, hiszen figyelme máris az utóbbi időben legtöbb panaszra okot adó probléma, a temető állapota felé fordult. A település egyetlen temetője egyházi tulajdonú, fenntartója, üzemeltetője a Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltetési Kft. Területének általános állapota miatt azonban számtalan lakossági panasz, közösségi bejegyzés született az utóbbi időben. Nem véletlen, hogy a plébános augusztus 12-ére, szombatra közösségi munkát hirdetett, hogy…

Tovább olvasom

Biztonsággal fogyasztható az Abonyi úti Szent Anna kút vize Újszászon

Az újszászi önkormányzat rutinszerűen, évente többszöri mintavételezéssel vizsgáltatja mindkét artézi kútja vízminőségét akkreditált laboratóriummal. A júniusi mintavétel alkalmával az Abonyi úti Szent Anna kút vízminőségének egy mutatója pozitív irányba mozdult el, ezért a vízminőséget vizsgáló szerv a mélyfúrású kút teljes fertőtlenítését és a vizsgálat megismétlését kérte az önkormányzattól.

Tovább olvasom