Teljes a kampányhangulat, notebookokat adták át iskolásoknak Szolnokon

Ahogy a Szol24-en is olvashattak róla, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy megye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. Maruzsa Zoltán ennek apropóján, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tartott sajtótájékoztatót, ami nem meglepő módon hangulatában ismét egy politikai kampányeseményre hasonlított.

Tovább olvasom

Közel tízezer laptopot kapnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolák

Csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy megye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. Az EU-s támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés minden bizonnyal idén is remek alkalmat biztosít a kormánypárti politikusoknak a kampányolásra. Az elmúlt években ugyanis fideszes képviselők és -jelöltjeik osztották ki ezeket az eszközöket.

Tovább olvasom

Iskolásoknak tartottak izgalmas levéltári foglalkozásokat

Márciusban több alkalommal is izgalmas levéltári foglalkozáson vehettek részt a hatodik évfolyamosok. A program a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Levéltár jóvoltából valósulhatott meg és érkezett „házhoz” a diákok számára – számolt be a hírről a Kunráth Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook-oldalán.

Tovább olvasom

Kellemetlen és áthallásos: hibákkal tele tették ki egy iskola névtábláját

Rendkívül ciki, hogy egyrészt alig van szöveg a táblán, mégis két súlyos elírást is sikerült beletenni. Ennél is kellemetlenebb, hogy a tábla kikerült, a felelősök pedig ennyi ideig nem vették észre a két szarvashibát. Ráadásul a hírek szerint nem is egy tábla érintett.

Tovább olvasom

Újszászon meglepő eredményeket hozott, hogy betiltották a mobilozást az iskolában

Az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában meglehetősen radikális változásokat eszközöltek annak érdekében, hogy a fiatalok emberi kapcsolatai pozitív irányban induljanak el: kitiltották a telefonokat. A decemberben életbe lépett rendelkezésről és annak hatásairól a Mandiner írt.

Tovább olvasom

Két szolnokit is találunk a legjobb megyei technikumok toplistáján

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal adatai alapján megyénként a legjobb három technikumi intézményt rangsorolták a 2024-es évben is. A lista a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült el.

Tovább olvasom

Közüzemi költséget és bérleti díjat vállal át Jászberényben a gyermekétkeztető cég

Kiváló partneri kapcsolatokról árulkodik Budai Lóránt, Jászberény polgármesterének a minap megjelent Facebookos posztja, ahol egészen örömteli hírről számolt be: amellett, hogy az önkormányzat is jócskán beszáll több iskola melegítőkonyhájának és étkezőjének fejlesztésébe, az intézményi gyermekétkeztetést biztosító cég átvállalja a közüzemi költségeket és a bérleti díjat.

Tovább olvasom

Pénzügyi tudatossági versenyben jeleskedik egy szolnoki technikum

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg még október végén Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági versenyt. A második fordulóra november 21-én, azaz tegnap került sor, egy borsodi, szabolcsi és hajdú-bihari csapat mellett Jász-Nagykun-Szolnok megye is versenyben van még, a Jendrassik György Gépipari Technikum versenyzői ügyesen vették az akadályokat.

Tovább olvasom