Közösségépítő fiatalokat díjaztak Szolnokon

Biztos, hogy a megyeszékhely Szolnoknak is van még hova fejlődnie, ha a városban akarja tartani a most felnövekvő generációt, azonban az a gyakorlat, hogy több, mint egy évtizede díjazzák az aktív közösségépítő munkát végző fiatalokat, valószínűleg más települések számára is pozitív példa lehet. Idén a ’48-as forradalom és szabadságharcra megemlékező program mellett adták át az elismeréseket.

Tovább olvasom

A Z-generációról tartanak előadást a szolnoki Verseghy Könyvtárban

Bereczki Enikő generációs szakértő a szolnoki Verseghy Könyvtárban tart előadást március 21.-én, az előadáson a Z-generáció jelenlegi állapotáról kapnak az érdeklődők látleletet – a médiaburokba zárt generáció a Covid, a gazdasági válság és a szomszédos háború árnyékában és hasznos szakértői tanácsokat arra, hogy szülőként, pedagógusként és munkaadóként hogyan közlekedhetünk hozzájuk. 

Tovább olvasom

Szolnokon és Jászberényben is kedvezményes áron mozizhatnak a tanulók

A Klassz napok országos program keretében az Art-Mozi Egyesület és a Filmintézet jóvoltából 500 forintos kedvezményes jegyáron nézhetnek magyar filmeket az általános és középiskolások. Tizenhét város tizenkilenc mozija csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a megyeszékhely Szolnok és a Jászság fővárosa, Jászberény.

Tovább olvasom

Ez vár a fiatalokra: jelentősen kevesebb felhasználható kibocsátás, jóval több szélsőséges időjárási esemény

A Másfélfok cikke ezúttal azt a kérdést járja körbe, hogy miként hatott és fog hatni a klímaváltozás 3 különböző generációra Európában (Baby boomer-Y-Alfa; 1960-2020 között születettek), illetve mennyi kibocsátásuk maradt életük hátralévő részére, ha el akarjuk kerülni a globális felmelegedés legrosszabb forgatókönyveit? Már az eddigi 1,1 °C-os globális felmelegedésnél is saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás  negatív hatásait, elég csak az egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokra (jelenleg is országos hőségriasztás van érvényben) és aszályra, vagy a hirtelen óriás csapadékot hozó zivatarokra és ezek nyomán fellépő villámárvizekre gondolni, melyek nemcsak egészségünket viselik…

Tovább olvasom

Iskolákban világosítják fel a rendőrök a fiatalokat

A diákok komplex előadássorozat keretében tettek szert hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokra. A Szolnoki Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársai tegnap – egy előadássorozat első két állomásaként – a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, illetve a Tiszasülyi Tagintézmény felsős diákjainak tartottak megelőzési foglalkozásokat. A gyermekek többek között hasznos tanácsokat kaphattak arról, hogyan kerülhetik el internethasználat során, hogy bűncselekmény áldozatává, vagy elkövetőjévé váljanak. Megismerkedhettek az iskolai agresszió fajtáival, azok következményeivel és többek között a szabályos kerékpáros és rolleres közlekedésről is hallgattak előadást. Az előadássorozat következő két állomása a kőteleki és…

Tovább olvasom