Nehéz elhinni, de tényleg kenguru tűnt fel Rákócziújfaluban

Amikor egy hód, vagy egy disznó szaladgál Jászberényben, azon már meg sem lepődünk, sőt, a Jászság fővárosában úton kóborló tevét és pulykát is lefotóztak már. Rákócziújfalu azonban most újat mutatott – Szolnok és környékének útinform csoportjába küldtek be egy videót, amin egy kenguru látható.

Tovább olvasom

Tiszafüreden kutyaszépségversennyel készülnek a majálisra

A helyi önkormányzat adta hírül, hogy második alkalommal is szépségversenyt tartanak a tiszafüredi kutyastrandon, méghozzá kifejezetten a majálisi forgatagban. Egész napos, kutyás és családi programokkal várják az érdeklődőket, a fókuszban végig az állatok lesznek.

Tovább olvasom

Nagyon cuki csíkos vadmalacok születtek a Bagolyvár Vadasparkban

A szolnoki Kaán Károly utcában található Bagolyvár Vadasparkot minél előbb érdemes felkeresnie azoknak, akik nemrég született, elképesztően cuki csíkos kis vadmalacokat akarnak látni. A NEFAG szerint ráadásul egyre bátrabbak, bár még mindenhová követik az anyjukat, egyelőre ismerkednek az új környezetükkel.

Tovább olvasom

Most épp Törökszentmiklóson szaladgált egy malac, barátja is akadt

Egy törökszentmiklósi Facebook-csoportban tette közzé egy helyi lakos, hogy egy cuki sertés „garázdálkodik” a településen. Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyébként nem egyedülálló, hogy különféle állatok sétálnak úgy az utca közepén, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Tovább olvasom

Szolnok megyében is figyeljünk az elszaporodó kártevőkre, kéri a Nébih

Már megint pocokinvázió? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) biztosra megy, már most felhívja mindenki figyelmét (kiemelve több megyét, köztük Jász-Nagykun Szolnokot), hogy már most érdemes védekezni ellenük, hiszen tél végére rendkívüli nagyságban elszaporodtak.

Tovább olvasom