Állatkínzási ügy – káromkodva, kiabálva hajtották el a hatóságot Jászberényben

Aggasztó esetről számolt be közösségi oldalán Jászberény jegyzője, Baloghné dr. Seres Krisztina. A felelős állattartási problémák sajnos köztudottak a város külterületi részén, a Neszűrben: gyakori a verbális erőszak, az együttműködés hiánya, miközben a négylábúak borzasztó körülmények között várják, hogy egyszer majd jobbra fordul a sorsuk.

Tovább olvasom

Így segíthetünk a kutyánknak ebben a forróságban, rájuk is veszélyes a kánikula

kutya

A nyári hőségben a kutyatartás fokozott figyelmet és felelősségteljes hozzáállást igényel. Az állatok jólétéért a gazdák a felelősek, és megfelelő odafigyeléssel elkerülhető az állatok szenvedése és az esetleges tragédiák. A megfelelő gondoskodással, óvintézkedésekkel és a kutyák igényeinek figyelembevételével biztosíthatjuk, hogy kedvenceink is biztonságosan és kellemesen éljék át a nyári forróságot.

Tovább olvasom

Ezeken a helyeken strandolhat a négylábú kedvencünk Szolnok megyében

A kutyák strandolási lehetőségei az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak, hiszen a gazdik minél inkább igénylik, hogy kedvenceikkel együtt élvezhessék a nyári hűsölést. A kutyabaráthelyek.hu gyűjtéséből kiderül, a négylábúak Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyszíneken is strandolhatnak.

Tovább olvasom

Hűvösre került a Hild téri hajléktalan férfi kutyája

Forrás: Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány Facebook oldala

Ezerrel tombol a nyár, harmadfokú hőségriasztás, kánikula várható az egész országban, ami szinte minden élőlényt megvisel. Nagyon fontos, hogy ilyentájt fokozottan ügyeljünk a háziállatainkra is. A Szolnok Városi Állatotthon Alapítványnak is akad ilyenkor bőven feladata. A legutóbb például két kutyát mentettek meg a hőségtől.

Tovább olvasom

Nem kell Kínáig menni – kutyahúst esznek Tiszaföldváron

Balázsék csütörtök reggeli adásában szó esett Kim Dzsongunról, aki a Dél-Koreából átröptetett, Phenjan-ellenes röplapokat hulladékkal teli léggömbökkel torolta meg. A földet ért zsákok tartalma – a szemét, a műanyagpalackok, az elemek és akkumulátorok, a cipődarabok és a trágya – a „becsapódás” helyszínén szétszóródtak, jelentős felfordulást okozva. Így jutottunk el a rossz szomszédi viszonyok témájához és annak kimeríthetetlen tárházához, ahol legnagyobb meglepetésünkre megyénk egyik településéről is szó esett.

Tovább olvasom

Tiszafüreden kutyaszépségversennyel készülnek a majálisra

A helyi önkormányzat adta hírül, hogy második alkalommal is szépségversenyt tartanak a tiszafüredi kutyastrandon, méghozzá kifejezetten a majálisi forgatagban. Egész napos, kutyás és családi programokkal várják az érdeklődőket, a fókuszban végig az állatok lesznek.

Tovább olvasom

A szolnoki kutyakiállítás után szenvedett balesetet egy tenyésztő, az állatai már jó kézben vannak

A hétvégén rendezték meg a VI.-VII. „Tiszavirág Winner” 2 x CAC nemzeti kutyakiállítást Szolnokon a Magyar Ebtenyésztők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szervezésében. Az esemény után kiderült, súlyos autóbalesetet szenvedett az egyik tenyésztő, az addig az ő gondozásában levő állatoknak pedig kutyatápot kezdtek gyűjteni.

Tovább olvasom