Döbbenetes – késsel támadt a jászberényi ebrendészre egy férfi

Jászberényben, a Szérűskert utcában élő helyi lakos telke körüli felfordulásra és az utcán kóborló állataira már régebbről érkeztek panaszok, most azonban egészen megdöbbentő esetről számoltak be. A fehér puli ismét az utcán volt, amikor a korábbi jelzések után az ebrendész el akarta vinni az állatot, a férfi azonban késsel támadt rá.

Tovább olvasom

Szolnok megyében is rettegő állatokat hoztak az év utolsó napjai

„Menekülő állatok, amerre csak járunk” – írta közösségi oldalán a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány, ráadásul mindez még szilveszter előtt történt: ahogy ilyenkor lenni szokott, a hangos petárdázás és tűzijátékozás borzasztó hatással volt a rémült, szorongó állatokra.

Tovább olvasom

Így óvhatjuk meg idén is kedvenceinket

Sok kutya kerül állatorvoshoz azért, mert nem megfelelő ételt kap. Ez azonban csupán az egyik ok, amivel a gazdik tudattalanul árthatnak kedvenceiknek. Dr. Piller Pálma, állatorvos ezért a felelős és tudatos állattartás érdekében kutya elsősegély tanfolyamot és felelős gazdi képzést indít a kutyagazdák számára.  Nagyon sokat fejlődött a hazai állattartó kultúra az elmúlt években, azonban még mindig sok a véletlen mérgezés, az elkerülhető baleset, és a megelőzés terén is van hova fejlődni. Sok kutya ugyanis azért kerül állatorvoshoz, mert nem a számára megfelelő ételt kapta, vagy mert a gazdi nem…

Tovább olvasom

A szívtelenség csúcsa – nyolc kiskutyát hagyott sorsára valaki az abonyi úton

A Szolnokon hallottam nevű csoportban jelent meg néhány órával ezelőtt ma, azaz december 15-én egy bejegyzés, miszerint Szolnok és Tószeg között valaki, vagy valakik kiraktak az út szélére nyolc ártatlan kiskutyát és az anyjukat. A poszt írója szerint jelezték az állatotthonnak az esetet, de ők teljesen tele vannak. Egy biztos, bárki is tette, borzasztó szívtelenségről tett tanúbizonyságot.

Tovább olvasom

Másodszor is legyőzte a halált a megnyúzott kiskutya, Zsebibaba

Nem egyszer írtunk már a Szol24-en arról, hogy milyen fájdalmas és szomorú megpróbáltatásokat tartogat az élet a tavasszal Jászapátin megnyúzott kiskutya számára. Zsebibaba hősként viselte a fájdalmat, több műtétre és rengeteg fájdalomcsillapítóra volt szükség, hogy változás álljon be az állapotában. A sérült, mentett kutyákkal foglalkozó Wegera György most arról számolt be, a kialakuló légmellét kezelni tudták, illetve javul a tüdőkapacitása: hosszú idő után újra magához ölelhette az állatot.

Tovább olvasom

Még mindig nincs meg a több tucatnyi kiskutya hangszálát átvágó orvos

A Szol24 is beszámolt róla, hogy az általa tenyésztett hetven kiskutya hangszálát műtéti úton kivágató 34 éves karcagi férfi az elsőfokú, felfüggesztett börtönbüntetés mellett döntő ítélete másodfokon módosításra került, a Karcagi Járásbíróság 1 év 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött, az orvos hollétéről azonban továbbra sem tud semmit a rendőrség. Az állatvédelmi berkekben több okból is nagy visszhangot keltett az ügy, egyrészt különös kegyetlenségről tesz tanúbizonyságot az, aki, csak azért, hogy a szaporítótelepén ne ugassanak a kiskutyák, inkább egyesével kivágatja a hangszálaikat, másrészt, végre nem felfüggesztett…

Tovább olvasom