Baleset Túrkevénél, egy motoros az árokba hajtott

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset miatt félpályán halad a forgalom az érintett szakaszon, a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél. Árokba hajtott egy motorkerékpáros: a járművön csak a vezetője utazott. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, valamint mentőhelikoptert is várnak a balesethez. A hatósági beavatkozás idejére félpályán, irányítás mellett halad a forgalom az érintett útszakaszon. A 4202-es számú mellékút egy nagyjából 30 kilométer hosszú, országos közút Jász-Nagykun-Szolnok megye területén, Kisújszállást köti össze Túrkevén keresztül Mezőtúrral. Kép: O. Jakócs Péter

Tovább olvasom

A Magyar Közút E-oltólándzsákat adományozott az elektromos autók miatt – videó

Az utóbbi időben többször problémát okozott, hogy égő elektromos autók akkumulátorának eloltása, ezért a közlekedésbiztonság növelése érdekében nemrég 13 e-oltólándzsát adományozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A plug-in hibrid vagy teljesen elektromos járművek terjedésével párhuzamosan az utóbbi években többször előfordult, hogy egy égő elektromos jármű okozta robbanásveszély miatt akár több órára is le kellett zárni egy-egy útszakaszt, ezzel jelentős fennakadást okozva a közlekedésben. Emellett az utak kezelőjének a több órán át égő, szinte elolthatatlan járművek jelentős kárt okoznak.  Mind a…

Tovább olvasom

Felfoghatatlan, hogy nem lett ebből tragédia – kerékpárt sodort el a vonat Kisújszállásnál

Rengeteg emberhez jutott el annak a férfinek a balesete, pontosabban döbbenetes szerencséje, aki egy külterületi részen hajtott vonat elé kerékpárjával egy vasúti átjárónál. Az érintettnek egy haja szála se görbült, nem csoda, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is úgy fogalmaz az eset kapcsán, hogy ezek szerint Kisújszálláson – majdnem – mindent túl lehet élni.

Tovább olvasom

Hihetetlenül sokat bénázó mezőtúri tolvajt fogtak el, azt hinnénk, ilyen csak a filmekben van

Négyszer is próbálkozott hasonló módszerrel nagy értékű árut lopni különböző boltokból, de egészen elképesztően pancsernek bizonyult a négyből háromszor. Az egyetlen sikeres bűncselekménye után pedig gyorsan beazonosították őt a rendőrök és már el is fogták.

Tovább olvasom

Állandó jászkunsági probléma – a közúti sárdagasztás a mezőgazdasági gépekkel

Ha egy mezőgazdasági jármű például ilyen módon erősen beszennyezi a közutat, komoly bírság jár érte. Azt pedig végképp kevesen tudják, ha emiatt még baleset is történik, büntetőeljárást indítanak ellenünk, így nagyon megüthetjük a bokánkat. Szolnok megyében ez különösen gyakran előforduló probléma.

Tovább olvasom