Egész héten azt ellenőrzik, amit alapból használni kellene

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) március 6-12. között Seatbelt elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. A rendőrség Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálják a rendőrök.

Tovább olvasom

Nem kapcsolnak, ha csattannak, inkább repülnek

Február 13. és 19. között Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte a rendőrség. A rendőrök Szolnok megyében nem kevesebb, mint 936 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 732 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 22 alkalommal nem használták. Ezek a számok egészen megdöbbentőek, közölte a Balesetmegelőzés Szolnok vármegye Facebook.

Tovább olvasom

Vakcsatot használtak biztonsági öv helyett, ezért kizuhantak a nyári gumis BMW-ből – videó

Halálos baleset történt a csúszós utakon, ráadásul jogosítványuk sem volt, a BMW-ben utazók azonban finoman szólva sem tettek meg mindent a saját biztonságuk érdekében. Egyikük az életével fizetett ezért. Halálos közlekedési baleset történt vasárnap este a hegyhátsáli tv-toronynál a 112press.hu szerint. Egy férfi meghalt, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor egy nyári gumis, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedő BMW egy bukkanó miatt lesodródott a 7441-es útról Gersekarát és Hegyhátsál között. A BMW ezután egy bekötőútnál emelkedett a levegőbe, és közel 50 méter múlva ért először földet, majd többször a magasba pattant…

Tovább olvasom