Kínai járműipari vállalat érkezik Jászfényszarura

Ahogy arról a tegnapi napon beszámoltunk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter igazi road show-t tartott Jász-Nagykun Szolnok megyében. Előbb Szolnokon szólalt fel egy gazdasági konferencián és beszélt arról, hogy egy nagyberuházás érkezik a megyeszékhelyre, majd nem sokkal később már Jászfényszarun volt, ahol ünnepélyes keretek között jelentették be az új kínai autóalkatrész-gyár érkezését.

Tovább olvasom

Egy romos házikóval tett csodát egy fiatal pár Jászfényszarun

A kacsalábon forgó villa nem volt opció és igény sem, egy fiatal pár, Menczel Krisztina és Szilágyi János egy rettenetes állapotban levő jászfényszarui, paraszti jellegű házikót vett magának, hogy abból lélegzetelállító módon varázsoljon álomotthont. A 24.hu a Sokszínű Vidék rovatának keretén belül írt a példamutató felújításról.

Tovább olvasom

Otthagyták Londont és egy jászsági tanyára költöztek

Gyergyószegi Ferenc és Csépes Petra fiatalon úgy érezték, egy másik országban találják meg a számításaikat, hosszú évekig mindketten Londonban éltek. Az agrármérnök és az óvónő nem eredeti szakmájában helyezkedett el odakint, számos területen kipróbálták magukat mielőtt a hazaköltözés ötlete felmerült. Tizenkét év után úgy érezték, „sok” már nekik a nagyvárosi élet, nyugalomra és a természet közelségére vágytak.

Tovább olvasom

16,6 milliárd forint és 110 munkahely Jászfényszarun: jön a ThyssenKrupp

Újabb beruházást hajt végre a német ThyssenKrupp konglomerátum, ami 110 munkahelyet teremt Magyarországon – közölte a cég. A vállalat a Budapesttől 50 kilométerre keletre lévő Jászfényszaruba vitte a 42 millió eurós (kb. 16,6 milliárd forintos) beruházását. A cég közölte: legújabb magyarországi projektjének célja, hogy jelentősen bővítse gyártókapacitását. A Magyarországon 1999 óta jelen lévő ThyssenKrupp folyamatosan beruházásokat hajt végre hazánkban, és immár a 100 legnagyobb foglalkoztató közé tartozik. A vállalat K+F tevékenységgel, gyártással és összeszereléssel egyaránt foglalkozik, és budapesti központja mellett négy vidéki helyszínen rendelkezik telephellyel. A ThyssenKrupp legújabb hazai projektjének…

Tovább olvasom

Megtámadta és kirabolta áldozatát Jászfényszarun

Rablásért kell felelnie annak a 21 éves férfinek, aki 2022. augusztus 20-án este Jászfényszaru belterületén megtámadta áldozatát és elvette pénztárcáját. A fiatal férfi kifigyelte a gyanútlan sértettet, amint az éppen eltette az utcán a nadrágja zsebébe a pénztárcáját, majd követni kezdte. Pár utcával arrébb odarohant kiszemeltjéhez, lerúgta lábról, majd mikor a sértett elesett és a földön feküdt elkezdte test szerte rugdosni. A támadó ezt követően elvette a bántalmazott tárcáját, a benne lévő személyes okmányokkal, pár ezer forinttal és egyéb papírokkal, majd elszaladt a helyszínről. A sértett szégyellte a vele történteket,…

Tovább olvasom