Folytatódik a fásítási program Szolnokon

Az őszi fásítás program során csaknem száz fát ültettek el a Jubileum téren és környékén a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkatársai október végén. Ahogy ígérték, a munkálatok folytatódnak, most hasonló mennyiségű fa érkezett a telephelyükre, amit ígéretük szerint a héten elkezdenek városszerte elültetni.

Tovább olvasom

A roma holokauszt áldozataira emlékeznek Tiszapüspökiben

Ünnepséggel és kiállítással tisztelegnek a második világháború ideje alatt elhurcolt és meggyilkolt romák emléke előtt Tiszapüspökiben. Augusztus másodikán, délután három órától a roma holokauszt áldozatairól emlékeznek meg Tiszapüspökiben. A résztvevőket a helytörténeti gyűjteményhez várja a helyi roma önkormányzat. Az ünnepségen beszédet mond Farkas László történész, valamint kiállítás is nyílik az épületben, Akikre büszkék vagyunk címmel, mely augusztus 11-ig tekinthető meg.  Forrás: Szóljon.hu

Tovább olvasom

Továbbra is áll a bál a tiszapüspöki roma iskola lehetséges bezárásának hírére

A minisztériumtól azért nem érkezik pénz, mert az Országos Roma Önkormányzatnak hatalmas pénzösszeget kell visszafizetnie a Pintér-vezette Belügyminisztériumnak. Ennek fő oka viszont a volt fideszes Farkas Flórián fémjelezte Híd a munka világába program során eltűnt pénzek. Akkor hogy is van ez?

Tovább olvasom

Csak a hetede folyt be egy fontos adónak, a szakadék szélére került Tiszapüspöki

A szakadék szélére került Tiszapüspöki. Legalábbis ez derül ki a megyei kormánypárti média írásából. A település költségvetési likviditásának megőrzése érdekében fontos intézkedési tervet fogadott el a község képviselő-testülete. A lépésre azért volt szükség, mert a vártnál kevesebb iparűzési adóelőleg érkezett be a kasszába.

Tovább olvasom

Zártkertek fosztogatóját fogták el

Egy 20 éves tiszapüspöki lakost gyanúsítanak a rendőrök azon bűncselekmények elkövetésével, amik szajoli zártkerti ingatlantulajdonosok sérelmére történtek. A megalapozott gyanú szerint, a férfi március 4. és március 18. között Szajol úgynevezett sárnyaki részén egy körbekerített udvarra bement, majd a melléképületbe bejutva, egy 50.000 forint értékű horgászfelszerelést tulajdonított el. Nem tétlenkedett a jogsértő március 17-én a délutáni órákban sem, ekkor egy sárnyaki zártkerti ingatlan ajtaját megrongálta, levágta az elektromos berendezésekről a vezetékeket és 2 doboz sörrel a hóna alatt távozott. A 20 ezer forint körüli lopási érték mellett rongálással mintegy 300…

Tovább olvasom