Nem hiszi el, ki tűnt fel a semmiből Kubatov Gábor szolnoki látogatásán

Bár az elmúlt években összecsaptak a feje fölött a hullámok, félévente egyszer-egyszer kibújik a rejtekhelyéről a megyeszékhelyen oly jól ismert Farkas Flórián. Most éppen Kubatov Gábor néhány nappal ezelőtti látogatásán a RomNet szúrta ki, hogy a kép szélén bizony ott pózol a Lungo Drom vezetője.

Tovább olvasom

„Soha többet Farkas Flórián” – beindult a roma nemzetiségi választási kampány

„Soha többet Farkas Flórián, Soha többet Lungo Drom” – ez a fotóval illusztrált szöveg jelent meg a Sztojka Attila által vezetett Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) Facebook-oldalán. Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos és fideszes parlamenti képviselő: láthatóan nem tartja aggályosnak, hogy elnöke legyen egy olyan roma civil szervezetnek, amely indulni fog az önkormányzati választásokkal egy időben tartandó nemzetiségi választáson. A CiKöSz nem titkolt célja, hogy többséget szerezzen az Országos Roma Önkormányzatban (ORÖ).

Tovább olvasom

A börtön után is építi zenei karrierjét a zavaros ügyekbe keveredő Farkas Flórián fia

Miközben hivatalos személy elleni erőszak miatt 2015-ben a Szolnoki Törvényszék egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte az akkori miniszterelnöki megbízott, egyébként megyei kötődésű Farkas Flórián fiát, úgy tűnik, ez aligha befolyásolja, hogy Fooka művésznév alatt tovább építse mulatós karrierjét. Ráadásul nem akárhogy, az egyik dala majdnem négymillió megtekintésnél jár, de még VV Bécivel, művésznevén YOUNG G-vel is van közös száma.

Tovább olvasom

Farkas Flórián: a migráció különösen veszélyes a cigányságra

A Farkas Flórián vezette Lungo Drom indul a 2024-es roma önkormányzati választáson. Ez a pénzhiány miatt nem volt magától értetődő. A politikus ezt egy közleményben jelentette be, amiben felmondta a kormány migráció elleni kampányát, és egy kicsit még cifrázta is. A migráció szerinte ugyanis „fenyegetést jelent a társadalomra és azon belül is különösen a cigányságra”.

Tovább olvasom

Tízezer filippínó vendégmunkásra van szükség Magyarországon egy Fülöp-szigeteki riport szerint

Különös riportra hívta fel egy olvasója a Telex.hu figyelmét, amely a Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű hírműsorban ment le a helyi tévében. A beszámoló szerint az európai országok egyre népszerűbb célpontoknak számítanak a tengerentúlon dolgozó filippínók körében, beleértve ebbe Magyarországot is, nálunk a videó szerint tízezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség.

Tovább olvasom

Előkerült Farkas Flórián és rögtön a kormányt bírálta

A Népszava tudósítása szerint a nyilvánosságot régóta kerülő Farkas Flórián megjelent Szolnokon, a vármegyeháza dísztermében tartott romaügyi konferencián, ahol ráadásul a kormányt bírálva fel is szólalt. Az előtte felszólalók szerint annyi tisztség, poszt jött létre a romaügy kapcsán, hogy minden szépen és jól alakul. Szerintük.

Tovább olvasom

Az ügyészséghez fordul a Farkas Flórián ORÖ-ügyében az Integritás Hatóság

Bíró Ferenc, a hatóság elnöke az ATV-ben azt mondta, kaptak a szolnoki Farkas Flórián ügyében bejelentést. A szervezet az uniós források felhasználásának szabályosságát ellenőrzi majd, de bírságot nem szabhat ki, feljelentést viszont tehet. Bíró Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, majdhogynem mindegy, hogy a hatóság miért lett létrehozva, az a lényeg, hogy van. Bíró Ferenc a jogkörökkel kapcsolatban azt mondta: a nyomozati cselekményekig gyakorlatilag bármit megtehetnek, sőt, felülvizsgálati indítvány lehetősége is van, megállíthat közbeszerzéseket, közbeszerzési eljárásokat írhat elő, tehát széles skálán mozognak. Az elnök azt mondta, már…

Tovább olvasom

Hét évig nyomoztak, aztán széttárták a karjukat, hogy nem találtak semmi gyanúsat

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is megkapta, idézzük: “a Farkas Flóriánt kimentő gyalázatos határozatot, amelyben már egyetlen szó sincs Farkas Flóriánról”.  Mint írta, hét év „nyomozás” után vádemelés nélkül lezárta a NAV a „Híd a munka világába” program vizsgálatát.  Szerinte a lényeget ez a tény el is mondja – illetve mindennél többet mond a magyar “igazságszolgáltatás” és a legfelső szintről szervezett korrupció közötti viszonyról.  Ám a határozat néhány részletéről még fontosnak tartotta beszámolni, illetve néhány megjegyzést tenni az ügy kapcsán. Ezt írta: “- Korábban beszámoltam róla, hogy az általam megismert kihallgatási…

Tovább olvasom