A börtön után is építi zenei karrierjét a zavaros ügyekbe keveredő Farkas Flórián fia

Megosztás

Miközben hivatalos személy elleni erőszak miatt 2015-ben a Szolnoki Törvényszék egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte az akkori miniszterelnöki megbízott, egyébként megyei kötődésű Farkas Flórián fiát, úgy tűnik, ez aligha befolyásolja, hogy Fooka művésznév alatt tovább építse mulatós karrierjét. Ráadásul nem akárhogy, az egyik dala majdnem négymillió megtekintésnél jár, de még VV Bécivel, művésznevén YOUNG G-vel is van közös száma.

A férfi egyébként azért nem úszta meg a börtönt a rendőrökkel történő összetűzés során, mert vele szemben korábban már garázdaság vétsége miatt kiszabtak hét hónap fogházbüntetést, aminek végrehajtását két évre felfüggesztették.

Hirtelenjében választani sem tudnánk, hogy a Téged valaki megcsinált, a Kiteszem a kiscsajt, vagy a Mit tettél… képvisel magasabb szellemi nívót Fooka repertoárjában, de annyi biztos, kevéssé viselte meg karrierjét, hogy néhány évvel ezelőtt hivatalos személy elleni erőszak miatt börtönbüntetést kapott.

Gyakran fotózkodik az éjszakai életben, vagy drága autók mellett, tehát nem veti meg a fényűzést. Feltételezhető, hogy édesapja biztos alapokon nyugvó egzisztenciát teremtett az egész család számára.

Fooka – Téged valaki megcsinált (Official Music Video)

Nézz be hozzánk ide is: FOOKA: Facebook: https://www.facebook.com/FOOKA-424622197640358/ Instagram: https://www.instagram.com/fooka_music…

Farkas Flórián neve nemcsak Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de az egész országban közszájon forgott hosszú időn keresztül, bár a kamerákat és a nyilvánosságot a napvilágot látott korrupciós vádak után igyekezett minél inkább elkerülni. A tiszaroffi születésű Farkas inkább hírhedtnek, mint híresnek mondható, mindenesetre volt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke és nem mellesleg hosszú időn keresztül a Fidesz országgyűlési képviselője.

Emlékszel drágám örökkön-örökké,

Utána mégis mindenkién pörögtél

Nem tudunk hozni, nincst több áldozat

Elmúlt, vége lett, nincs több változat

(Gyémi x Fooka – Örökkön örökké)

Mint megannyi más korrupciós eset, a roma felzárkóztatási programokkal felmerülő aggályok is Hadházy Ákos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán kerültek reflektorfénybe. Az ORÖ feladata az lett volna, hogy a megszerzett európai uniós források által országos munkaerő-közvezítő irodahálózatot hozzanak létre, amely jelentős segítséget tud nyújtani a hátrányos helyzetű roma embereknek.

Ehelyett új munkahelyek nem lettek, ellenben gellérthegyi villára, autókra, irodákra és bútorokra bőségesen jutott a pénzből. Bár az érintett időszakban Farkas az ORÖ elnöke volt, ő nem került a gyanúsítottak közé, sőt, egyetlen egyszer sem kérdezték ki az ügyben.

Farkas Flórián fia Fooka művésznév alatt ért el zenei sikereket

Bizonyítottság hiányában végül hétévnyi nyomozás után véget ért a Híd a munka világába programhoz kapcsolódó nyomozás, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke pedig továbbra is Farkas. Ellene indult már korábban büntetőeljárás, sajtóhírek szerint történt vádemelés, de köztársasági elnöki kegyelmet kapott, a bűnügyi dokumentumokat pedig harminc évre titkosították.

Tény, hogy Farkas Flórián fia, azaz Fooka az elmúlt években aktívabb volt zenei téren, mint mostanában, de annyit még mindenképpen fontos megjegyezni az utókor számára, hogy egyik duettpartnere, Kozák István Gyémi ráadásul a szolnoki Kis Grófo testvére.

Képek: Index, FOOKA Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek