Ez nagyon kínos: a Szolnoki Törvényszék tette alaposan helyre Pócs Jánost

Megosztás

A Jászság fideszes országgyűlési képviselője, Pócs János alaposan beégette magát. Történt, hogy egy parlamenti felszólalásában annyira guruló dollárbaloldalazott, hogy közben megkérdőjelezte a Jászberényi Járásbíróság elnökének tisztességét, aki nem más, mint Budai Lóránt jászberényi polgármester testvére. Most a Szolnoki Törvényszék érezte úgy, hogy helyre kell tennie Pócsot.

Budai Lóránt tette közzé közösségi oldalán, miszerint “két nappal a jászok összefogásának legnagyobb ünnepe után, május 8-án „A bíróság elnöki hatalommal visszaélve védi a kistesót Jászberényben?” címmel mondott (olvasott) beszédet a nemzet templomában. Felszólalásában, többek között megkérdőjelezte a Jászberényi Járásbíróság elnökének tisztességét.”

Azt tudni kell, ő nem más, mint Budai Lóránt testvére.

A polgármester úgy folytatta, hogy a családját ért újabb támadásra nem kívánt reagálni, egy hivatalos közleményben megtette pénteken helyette a Szolnoki Törvényszék.

Budai Lóránt megjegyezte: “Köszönet érte! Van, ahol még számít a becsület! Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó üzenet erről a helyről.”

És most nézzük, mit is tartalmaz a közlemény!

“A Szolnoki Törvényszék közleménye
Budapest, 2023. május 12., péntek (OS) – A Szolnoki Törvényszék nyilatkozata az Országgyűlésben elhangzott, a Jászberényi Járásbíróság Elnökét érintő képviselői felszólalással kapcsolatban.

Az Országgyűlésben 2023. május 8. napján elhangzott, a Jászberényi Járásbíróság Elnökét érintő képviselői felszólalással összefüggésben, a Szolnoki Törvényszék álláspontja a következő:

A Jászberényi Járásbíróság Elnöke és Jászberény Város Polgármestere közötti hozzátartozói kapcsolat nem keletkeztet jogszabályi összeférhetetlenséget sem a bíróság elnöke, sem a polgármester esetében.

A Jászberényi Járásbíróság működése során mindig betartotta és betartja, illetőleg mindig betartatta és betartatja a jogszabályokat. A felszólaló országgyűlési képviselő szubjektív érzetének sem ténybeli, sem jogi alapja nincs. A Polgármester megválasztása óta egyetlen olyan ügyben sem járt el a Jászberényi Járásbíróság, amely akár a Polgármester személyét, akár a Polgármesteri Hivatalt érintette volna.

Az Alaptörvény 26. cikkének (1) bekezdése szerint a bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve – a bíróságok minden ügyben az Alaptörvény és az irányadó eljárási törvény keretei között járnak el.

Kiadó: Szolnoki Törvényszék”

Most bizony sokan nem lennének Pócsnak a helyében!

Kapcsolódó cikkek