Postapartner pont nyílt Porteleken

Mindenképpen szeretnék, ha posta lenne Portelken – ezzel a címmel írtunk a Jászberény külterületén kialakult helyzetről tavaly novemberben. A porteleki posta körüli huzavona több alkalommal politikai harcok kereszttüzébe került, most azonban pont került az ügy végére, postapont nyílt az ottani kisboltban.

Tovább olvasom

Felemás eredménnyel zárult az orvoshiánnyal küzdő jászberényi kórház főigazgatója és a polgármester találkozása

Érthető módon éles kritikákkal illették a helyi lakosok a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvoshiányát és ennek következtében a gyermekneurológiai szakrendelés megszűnését. Az esetről a Szol24-en is írtunk, felidézve a tavalyi állapotokat, amikor épp szülni nem lehetett a kórházat érintő „személyi változások” miatt. Végre személyesen találkozásra is sor került a kórház vezetősége és a polgármester között.

Tovább olvasom

Megszűnt a gyermekneurológiai szakrendelés Jászberényben, a polgármester levelet írt a kórház főigazgatójának

Ahogy ilyenkor lenni szokott, szájról szájra terjedt a hír, hogy nemcsak megszűnik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a gyermekneurológiai szakrendelés, de még ultrahang-vizsgálatot sem végeznek. A Jászság fővárosának kórházában nem példa nélküli az eset, tavaly a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály, valamint a szülészet működött korlátozva. Budai Lóránt polgármester levelet írt a megbízott főigazgatónak.

Tovább olvasom

Ismét megrendezésre került Jászberényben a Menedzser Klub bálja

Huszonharmadik alkalommal rendezte meg nagyszabású eseményét a Jászsági Menedzser Klub: a tematika az idei évben a júliusban kezdődő párizsi olimpia miatt a francia kultúra és gasztronómia köré épült. Emellett jótékony célokra is gyűjtöttek a térség jelentősebb gazdasági szereplői számára tartott bálon, a tombolából befolyó összegből a Kutyákkal az Életért Alapítványt támogatják.

Tovább olvasom

A Jászberényi Tankerületi Központ november óta nem jelez vissza egy iskolatervezésről a polgármesternek

Jászberényben nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az új zeneiskola tervezése és kialakítása minél zökkenőmentesebb és tökéletesebb legyen. De mintha az érintett tankerület füle botját se mozgatná annak érdekében, hogy az építkezés és kivitelezés minél előbb megtörténhessen.

Tovább olvasom

Közüzemi költséget és bérleti díjat vállal át Jászberényben a gyermekétkeztető cég

Kiváló partneri kapcsolatokról árulkodik Budai Lóránt, Jászberény polgármesterének a minap megjelent Facebookos posztja, ahol egészen örömteli hírről számolt be: amellett, hogy az önkormányzat is jócskán beszáll több iskola melegítőkonyhájának és étkezőjének fejlesztésébe, az intézményi gyermekétkeztetést biztosító cég átvállalja a közüzemi költségeket és a bérleti díjat.

Tovább olvasom

A tavalyi politikai blama után ismét megrendezték a Szeretet Ebédjét Jászberényben

Jászberényi vállalkozók és segítőik sokadik alkalommal rendezték meg a Szeretet Ebédjének elnevezett ételosztást: a gesztusértékű cselekedet kellemes zene mellé kínál meleg ebédet, de a tavalyi évben visszafordíthatatlanul is politikai felhangot kapott. Ezt idézzük most fel.

Tovább olvasom