Ön készen áll? – időpont érkezett az idei Tiszavirág Fesztiválhoz

Végre megszületett a 2024-es Tiszavirág Fesztivál hivatalos menetrendje, idén június 18. (kedd) és június 22. (szombat) között kapcsolhatunk ki a hétköznapok egysíkú valóságából a változatos zenei programok segítségével, bízva abban, hogy a tavalyról jól ismert Borházak utcája, vagy a kézműves vásár is szerepel majd a részletes programban.

Tovább olvasom

Nagy nevekkel és kihagyhatatlan bulikkal érkezik újra a Jász Kolbásztöltő Fesztivál

Az év egyik legjobban várt fesztiválját rendezik meg újra a Jászság Fővárosában. A Jász Kolbásztöltő Fesztivál nagyon erős listával készült az idei évre, itt lesz Manuel, a Parno Graszt, sőt, még Subb Bass Monster is koncertet ad, mindeközben pedig újra versenyezni fognak a lelkes kolbászöltő csapatok.

Tovább olvasom

Fényes nappal disznólkodtak Tiszafüreden – 220 méteres kolbász készült

Aki a szereti a friss disznótorost és a jó pálinkát, annak ott a helye: így ajánlották az érdeklődők figyelmébe a november 18-án, azaz szombaton megrendezett tiszafüredi Szent András Napi Fesztivált, bár a főzőversennyel egybekötött kötetlen hétvégi program számára talán ennél is nagyobb reklámértékkel bírt, hogy elkészítették a Tisza-tó legnagyobb, 220 méteres kolbászát.

Tovább olvasom

Mucsi Zoltán Erdélyben is sikerre vitte a szolnoki színház darabját

Tizenegy tagszínház részvételével megkezdődött Kolozsváron az Európai Színház Unió 20. Fesztiválja a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. A Szolnoki Szigligeti Színház november 7-én, azaz tegnap este alighanem maradandót alkotott, ugyanis nagy sikerrel fogadták Mucsi Zoltán főszereplésével a Szigligeti társulatának produkcióját, Molière klasszikusát, A fösvényt.

Tovább olvasom

„Felelősségünk hangot adni a gyengébbnek” – Interjú Beck Zoltánnal

Az énekes, gitáros, dalszerző szerint a Campus Fesztivál karakterét az adja, hogy egy egész évben üzemelő, élő térben rendezik meg. Fontosnak tartja a vidéki klubokat, mert itt tudnak közvetlenül megmutatkozni a kisebb zenekarok. Jelenleg azonban komplett megyék „esnek le” a koncerttérképről. Szerinte az alkotóknak feladatuk, hogy rámutassanak a társadalmi diszfunkciókra – a Debreciner.hu készített interjút az Y30 frontemberével. Miben más a Campus más fesztiválokhoz képest? Van valamilyen sajátos karaktere? A városon belül van. Ez az egyik legnagyobb ereje a fesztiválnak. Szóval ön szerint ez jó? Azt hiszem, hogy a fesztiválnak jó. Egyszerűen…

Tovább olvasom

Áprilisban jön a Ceglédi Utcazene Fesztivál

Ahogyan minden évben, idén áprilisban is megrendezik Cegléden az Utcazene Fesztivált, amelyen számos helyszínnel és több színpaddal várják az érdeklődőket a különböző zenekarok és táncos produkciók. A 2012-ben életre hívott ingyenes programot a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat szervezi azzal a céllal, hogy a környék tehetségei megmutathassák magukat. Az egész városon átívelő hangos túrán útközben több zenész köszönti a járókelőket. Esténként a kis- és a nagyszínpadon pedig népszerű zenekarok koncertje zárja a városi programok sorát. A Városalapítók Napi Forgatagában a Régi Idők Piacztere, a kirakodóvásár, valamint a népi játékok mind-mind Cegléd múltját idézik változatos szórakozási és…

Tovább olvasom