Sárdobálás és indulat helyett kulturált párbeszéd – interjú Farkas Csongor mezőtúri polgármester-jelölttel

Mezőtúr rendkívül érdekes helyszíne lesz a közelgő önkormányzati választásoknak: bár a 2022-es időközi voksoláson nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP által támogatott Szűcs Dániel, a helyi ellenzéki közösség, a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) lendülete azt mutatja, van mit keresnie a városban a kormánykritikus erőknek is. A TEKE Farkas Csongort indítja, vele interjúztunk.

Tovább olvasom

Elvágta háza kertjében a gázcsöveket egy mezőtúri férfi, mert megharagudott a szolgáltatóra

Más típusú órát szeretett volna beköttetni, ám miután ezt a kérését visszautasították, nagy haragra gerjedt. Azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja a csapot és meggyújtja a gázt. A hatóságok ezt nem kívánták megvárni.

Tovább olvasom

Baleset Túrkevénél, egy motoros az árokba hajtott

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset miatt félpályán halad a forgalom az érintett szakaszon, a Mezőtúrt és Túrkevét összekötő út 20-as kilométerszelvényénél. Árokba hajtott egy motorkerékpáros: a járművön csak a vezetője utazott. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, valamint mentőhelikoptert is várnak a balesethez. A hatósági beavatkozás idejére félpályán, irányítás mellett halad a forgalom az érintett útszakaszon. A 4202-es számú mellékút egy nagyjából 30 kilométer hosszú, országos közút Jász-Nagykun-Szolnok megye területén, Kisújszállást köti össze Túrkevén keresztül Mezőtúrral. Kép: O. Jakócs Péter

Tovább olvasom

Rég nem apró helyi probléma: Jász-Nagykun-Szolnok Megye öt kórházából négyben akadozik az ellátás

Már nemcsak a helyiek érzékelik a problémát. Igaz, az orvoshiány és a kórházi osztályok részleges vagy teljes bezárása országos problémánk, az egészségügyi szakértő is a jászkunsági negatívumokkal példálózik. Elég baj, hogy ennyire lesüllyedtünk.

Tovább olvasom

Két szolnokit is találunk a legjobb megyei technikumok toplistáján

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal adatai alapján megyénként a legjobb három technikumi intézményt rangsorolták a 2024-es évben is. A lista a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült el.

Tovább olvasom

Hihetetlenül sokat bénázó mezőtúri tolvajt fogtak el, azt hinnénk, ilyen csak a filmekben van

Négyszer is próbálkozott hasonló módszerrel nagy értékű árut lopni különböző boltokból, de egészen elképesztően pancsernek bizonyult a négyből háromszor. Az egyetlen sikeres bűncselekménye után pedig gyorsan beazonosították őt a rendőrök és már el is fogták.

Tovább olvasom