Tucatnyi belvárosi üzlethelyiség áll üresen Szolnokon

Talán mindannyian észrevehettük a megyeszékhelyen járva-kelve, hogy a belvárosi üzlethelyiségek konganak az ürességtől. A legnépszerűbb, ingatlanokkal foglalkozó oldal, az ingatlan.com listája szerint több, mint harminc kiadó üzlethelyiség vár Szolnok belvárosában arra, hogy bérlőre találjon. Vajon mi lehet az oka annak, hogy sorra ürülnek ki a boltok, míg kereslet nincs arra, hogy azokat újra élővé és működőképessé tegyék?

Tovább olvasom

A MÁV elismerte, a vasútvonal-bezárásnak hátrányai is vannak, de legalább napraforgók mellett utazhatunk

… és még USB töltő is lesz a buszokon. Az viszont tény, hogy a legtöbb esetben megnő a menetidő és hát a kerékpáros közösségi közlekedés innentől nem megoldható. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében bezárásra ítélt vasútvonalra is ez vár.

Tovább olvasom

Tiszafüred polgármestere is tiltakozik, arra kéri a kormányt, ne zárják be a vasútvonalakat

Hiszen előre megyünk, nem hátra. De augusztus elsejétől a vonatok tíz mellékvonalon (Jász-Nagykun-Szolnok megye is erősen érintett) már semerre sem mennek. A polgármesterek azonban megpróbálják rábírni a kormányt, hátráljon ki ebből a döntéséből.

Tovább olvasom

Vitézy Dávid a vasútvonalak bezárásáról: Nem így képzeltem a “most a vidék jön” szlogent

Hosszú Facebook-posztban reagált Vitézy Dávid közlekedési szakember a MÁV pénteki bejelentésére, amely szerint augusztus egytől tíz magyarországi vasútvonalon megszűnik a közlekedés, szúrta ki a Telex. A volt államtitkár szerint a döntés rossz, és egy sor érvet felhoz amellett, hogy miért nem szabadna ezt meglépni. A MÁV a bezárást azzal indokolta, hogy jármű- és személyzethiány van, ami Vitézy szerint azt jelenti, hogy a cég képtelenné vált annak a közszolgáltatásnak az ellátására, amelyet a magyar állam megrendelt tőle. Vitézy azt is sajátosnak tarja, hogy a bezárásokat nem a megrendelő, hanem a szolgáltató jelenti be.…

Tovább olvasom

Napokon belül tíz vasúti mellékvonalat zárat be a kormány, megyénk is érintett

Így változnak az idők. Amikor a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején vasútvonalakat zártak be, a Fidesz hevesen tiltakozott és azt ígérte ellenzékből, amint kormányra kerülnek, azonnal újranyitják mindet. Ehhez képest Orbánék újabb vonalakat zárnak be. Megyénk sem marad ki a jóból.

Tovább olvasom

Rengeteg bolt tűnt el a Jászkunságból és még nem is láttunk minden rosszat

A felmérés még nem is tér ki az elmúlt egy év történéseire, csak tavaly júniusig vizsgálta a kiskereskedelmi üzletek borzalmas mértékű bezárási hullámát. Jász-Nagykun-Szolnok megye közepesen szerepelt, de így is rengeteg kiskereskedelmi egység megyénkből tűnt el.

Tovább olvasom

Továbbra is áll a bál a tiszapüspöki roma iskola lehetséges bezárásának hírére

A minisztériumtól azért nem érkezik pénz, mert az Országos Roma Önkormányzatnak hatalmas pénzösszeget kell visszafizetnie a Pintér-vezette Belügyminisztériumnak. Ennek fő oka viszont a volt fideszes Farkas Flórián fémjelezte Híd a munka világába program során eltűnt pénzek. Akkor hogy is van ez?

Tovább olvasom

Nem nyitná újra a kis jászkunsági hivatalait a Posta, helyette új ötlettel állt elő

Amit tudott, az önkormányzat megmentett a kistelepüléseken, illetve a nagyobb városokban is, de így is fájó a tavaly csúcsra járatott postahivatal-bezárási hullám. Íme az új program, egy 2-3 napos képzéssel átvehetjük a Posta szolgáltatásait, ha kistelepülésen élünk.

Tovább olvasom