Új étterem nyílt a Sir Francis Drake helyén

Szolnok kisebb-nagyobb Facebook csoportjaiban időről időre felvetődik a kérdés: melyik a megyeszékhely legjobb étterme; ha más városból érkező vendéget fogadunk, hol érdemes elkölteni egy vacsorát, vagy ebédet. Ilyenkor a leghumorosabbnak szánt válasz az, hogy “otthon”, illetve felmerül a Liliomfi, a Bajnok és az Evezős neve. De lássuk be, nem igazán van olyan kultikus hely, amit gondolkodás nélkül, jó szívvel tudnánk ajánlani a megyeszékhelyre látogatóknak. A mai napon bővül a paletta, hiszen egy új vendéglátó egység nyílik a belvárosban: a Hugo Étterem. Az előzetesen közzétett étlapot böngészve megállapíthatjuk, hogy a tulajdonos…

Tovább olvasom

Bezár a jászeberényi Szikla Galéria és Étterem – őket is elérte a rezsiválság

Szomorúan kell tudatnunk, hogy a folyamatosan emelkedő beszállítói árak és a drasztikusan megnövekedett energetikai díjak miatt már nem tudjuk kigazdálkodni, hogy nyitva maradhassunk. A dráguló alapanyagokkal még meg tudtunk küzdeni, tényleg próbálkoztunk, hogy a sokak szívéhez közelálló Szikra Galéria és Éttermet ne kelljen bezárni, de szeptember 11-e után már nem nyitunk ki -írja közösségi oldalán a jászberényi galéria. Köszönjük szépen a megértéseteket és, hogy ez idő alatt minket választottatok. Rengeteg csodálatos eseménynek adott helyszínt, legyen szó esküvőről, keresztelőről, céges bulikról, vagy csak egy családdal eltöltött közös vacsoráról. Sajnáljuk, hogy így…

Tovább olvasom

Drasztikusan drágul minden, 50%-os áremelés lenne indokolt a vendéglátásban – de akkor ki lenne a vendég?

2020 tavasza óta így is nagyon húzós a magyarországi vendéglátás helyzete, a járvány hullámai után most a borzalmas infláció teszi be a kaput és még ki tudja, mi jöhet ezután. Az alapanyagok és a munkaerő ára ugyanakkor az egekbe szökik, napról napra érezhető a drasztikus drágulás, többek között a többi országhoz képest kiemelkedően magas infláció miatt. Az éttermek nagyon nehezen birkóznak meg az áremelkedéssel, főleg, hogy az árak naponta változnak – nyilatkozta az mfornak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Kovács elmondta, hogy a vendéglátó vállalkozások 90 százaléka Magyarországon kkv, így…

Tovább olvasom