Elképesztő képeken láthatjuk a Tisza-tavon jégbe fagyott hattyút

Ahogy már tegnap beszámoltunk róla, egy igazán szívmelengető esemény történt a Tisza-tó abádszalóki és kiskörei részén. Egy szerencsétlenül járt hattyú a jég fogságába került, miután a mínuszok következtében befagyott a víz. A segítség nem sokáig váratott magára, most pedig lenyűgöző képeken láthatjuk a bajba jutott állatot.

Tovább olvasom

Rettegett betegség ütötte fel a fejét Abádszalókon, a következmények rendkívül súlyosak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Jász-Nagykun-Szolnok vármegye korábban még nem érintett területén, Abádszalókon.. Az itteni fácánállomány felszámolása jelenleg is zajlik.

Tovább olvasom

Fényes nappal disznólkodtak Tiszafüreden – 220 méteres kolbász készült

Aki a szereti a friss disznótorost és a jó pálinkát, annak ott a helye: így ajánlották az érdeklődők figyelmébe a november 18-án, azaz szombaton megrendezett tiszafüredi Szent András Napi Fesztivált, bár a főzőversennyel egybekötött kötetlen hétvégi program számára talán ennél is nagyobb reklámértékkel bírt, hogy elkészítették a Tisza-tó legnagyobb, 220 méteres kolbászát.

Tovább olvasom

Hosszasan kínozhatta kiskutyáit egy abádszalóki férfi

Borzalmas állatkínzásról számoltak be abádszalóki helyiek és állatvédők. Egy férfi rettenetes módon, hosszasan, tompa tárggyal és szúróeszközzel kínozhatta kutyáit. A városban hatalmas felháborodást keltett az ügy, a kutyusok orvoshoz kerültek és hamarosan nyomozás indul.

Tovább olvasom