Virtuális valósággal és digitális homokozóval készül a tiszafüredi turisztikai központ

Felpörgött a XXI. század a Tisza-tó partján: digitális homokozóval, interaktív bemutatótérrel és a tiszavirág életét bemutatni kívánó 3D-s VR világgal várja az érdeklődőket a Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ. A létesítmény összesen 930 négyzetméteres és négyévszakos turisztikai szolgáltatást nyújt.

Tovább olvasom

24 éve tetőzött az eddigi legmagasabb vízállással a Tisza

Elképesztő, emberfeletti teljesítményre és összefogásra volt szükség ahhoz, hogy 2000 áprilisában megakadályozzák, hogy Szolnokot ne öntse el a Tisza, ami 19-én 1041 centivel tetőzött. Fiatalok, idősek, mindenki pakolta a homokkal teli zsákokat, vagy teával és élelemmel segítette a veszélyhelyzetben dolgozókat.

Tovább olvasom

Nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt Magyar Péter EP-listáján

Magyar Péter és a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) április 17-én közzétette az 538 pályázából kiválasztott tíz jelöltjét, akikről egy email cím segítségével szavazhatunk péntek délig. Az indulókat böngészve úgy látjuk, nincs Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelölt, ellenben van Tiktok-sztár, kutató fizikus és a Shell egykori országigazgatója.

Tovább olvasom

Elképesztő mennyiségű hulladékkal szembesülhetünk a Tisza-tó környékén

A Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a közösségi oldalán több alkalommal is beszámolt az önkéntesek által megvalósított szemétgyűjtő akciókról. Tény, mint bárhol máshol az országban, úgy Szolnokon is sokan hajlamosak felelőtlenül eljárni és szemetelni, ennek kapcsán a KÖTIVIZIG rendkívül érdekes adatokkal szolgált.

Tovább olvasom