Gyanús közvilágítási szerződések a Jászságban, még a szövegezés is szóról szóra egyezik

Úgy tűnik, továbbra is van értelme unalmas és száraz közbeszerzési anyagokat és előterjesztéseket olvasni: a Transparency International felfedezését az Átlátszó írta meg, miszerint kilenc különböző önkormányzat pontosan ugyanazt az öt céget kérte fel ajánlattételre közvilágítási beruházások kapcsán, és persze a nyertes is mindenhol ugyanaz lett. Jászapáti és Jászszentandrás önkormányzata egyaránt érintett az ügyben.

Tovább olvasom

Aktuális helyszín – Jászapátin folytatódott a herbálellenes kampány

Mit lehet tenni vidéken a szintetikus drogok ellen? Lőcsei Lajos Momentumos országgyűlési képviselő és csapata hadat üzent a herbálnak, egy fórum keretében pedig Jászapátira érkeztek, hiszen a Jászság egyik leginkább érintett helyszíne lassan élhetetlenné válik a bódult, önmagukból kivetkőzött emberektől.

Tovább olvasom

Rengeteg gázpalackot tartottak illegálisan Jászapátin

A katasztrófavédelemhez februárban érkezett megkeresés, hogy egy jászapáti családi házban egy vállalkozás engedély nélkül, a szabályok megszegésével végez gázpalack-töltést, amely ráadásul veszélyezteti a környékbeli ingatlanok biztonságát. A veszély már elmúlt, az illetékes hatóságok lecsaptak az üzemre.

Tovább olvasom

A felhalmozott hulladék miatt gyulladt ki egy ház Jászapátiban

Tűz pusztított egy lakatlan parasztházban Jászapátiban a Mag utcában – erről tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kigyulladt a felhalmozott kommunális hulladék egy lakatlan parasztházban, és a tűz átterjedt a födémszerkezetre is Jászapátiban, a Mag utcában. A helyszínre jászberényi hivatásos, jászkiséri önkormányzati és jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak ki. A tűzoltók megbontották a tetőszerkezetet, két vízsugárral eloltották a tüzet és megkezdték az utómunkálatokat. A házat leválasztották az elektromos hálózatról. A tűz keletkezésének pontos körülményei egyelőre nem ismertek. Mivel a ház lakatlan volt, így senki nem sérült meg a tűz következtében.

Tovább olvasom

Családban marad – ifj. Pócs János a Fidesz kormánypárti polgármesterjelöltje Jászapátin

Egy ideje már szóbeszéd tárgya volt a jászsági térség országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a birodalmában, Jászapátin, hogy a regnáló polgármester, Farkas Ferenc nem indul, helyette pedig ifj. Pócs János mérkőzik meg júniusban a városvezetői tisztségért. A pletykák igaznak bizonyultak, családban marad a jelölés.

Tovább olvasom

Alakul az ellenzéki egység Pócs János birodalmában, Jászapátin

Tény, nem akármilyen hatalmi és gazdasági központot épített ki lakóhelyén, Jászapátin a választásról választásra győzedelmeskedő Pócs János, a térség országgyűlési képviselője. De van-e esélye a több éve egységesen politizáló apáti ellenzéknek abban a városban, ahol a közbiztonság, köztük a droghasználat és az ebből következő erőszak a tetőfokára hágott, miközben a kátyúktól lassan közlekedni sem tudnak a helyiek? Borics Lászlót, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) elnökét kérdeztük.

Tovább olvasom