Beteg gyerekeken segít a veteránjármű találkozó Jászberényben

Az elsőként 2021-ben megrendezett emléktalálkozó nagy sikerén felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtenek, idén pedig már negyedik alkalommal rendezi meg a Scuderia Ungherese Egyesület a Vittorio Jano találkozót a Jászság fővárosában. A jótékonysági veterán- és olaszautós rendezvényhez ezúttal egy tuning szekció, a stanceBERÉNY is csatlakozik.

Tovább olvasom

Nemes gesztus – hátrányos helyzetű fiatalok kapnak ajándék hajvágást Kunszentmártonban

A kunszentmártoni polgármester, Wenner-Várkonyi Attila osztotta meg, hogy egy milyen szép gesztusban való közreműködésre kérték fel őt és Szarka László önkormányzati képviselőt. Két helyben dolgozó barber találta ki, hogy nehéz sorsú fiúk számára „pünkösdi ajándék hajvágást” kínálnak.

Tovább olvasom

Kiújult a 15 éves nagykörűi fiatal daganatos betegsége, jótékonysági futballmeccset szerveznek a gyógyulásáért

A 15 éves Zolinál nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak 2022 decemberében, akkor a Semmelweis gyermekklinikájára került. Az Együtt Nagykörűért Egyesület néhány nappal ezelőtt egy szomorú hírt osztott meg: a betegsége kiújult, ráadásul most több testrészén is. Az egyesület jótékonysági futballmérkőzéssel és adománydobozzal kívánja segíteni a fiatal fiú gyógyulását.

Tovább olvasom

Adományokkal segítette a rászorulókat Szolnokon is a Mathias Corvinus Collegium

Az egész Kárpát-Medencében jótékonysági koncertekkel és karitatív eseményekkel igyekezett hozzájárulni a rászorulók megsegítéséhez a Mathias Corvinus Collegium (MCC), bár hozzá kell tenni, a kormányközelinek mondott tehetséggondozó intézetnek van is miből sáfárkodnia a forrásaival, miután pár éve több százmilliárd forintos részvényportfóliót és több mint százmilliárd forintot kapott.

Tovább olvasom

Időház – Szolnokról indult az egyedülálló kezdeményezés

A KSH adatai szerint Magyarországon évente körülbelül 2 millió ember szenved valamilyen krónikus betegségben, ami a halálozások legfőbb oka. A betegségek egy része gyógyíthatatlan és limitált időt biztosít az érintettek számára. A szolnoki Drávai Tamás ezeken az embereken és családjaikon szeretne segíteni egyedülálló kezdeményezésével.

Tovább olvasom

Köztéri zongorákon játszik, hogy segítse a vakvezető kutyák képzését

Kardon Annamari köztéri zongorákon gyakorol Budapesten. Ezúttal a Fővám téri metróban játszott. Mindenhová elkíséri a sárga színű 2 éves Szikra, így a zongorajátéka és a vakvezető kutyája miatt is sokan megállnak mellettük. Mindent együtt csinálnak, legutóbb a terepfutást próbálták ki. Kardon Annamari lelkes amatőrnek tartja magát, akiből akár zongoraművész is lehetett volna, de az élete másfelé vette az irányt, most pszichológiát tanul. A köztéri koncertekkel élményt szeretne adni úgy, hogy közben nem nyomja az a teher, hogy meg kell valakinek felelnie a játékával. „Engem nagyon érdekel, hogy epilepsziás gyerekeknek hogyan…

Tovább olvasom