Lilában pompázott a szolnoki Hetényi gyermekosztálya

Az intézményben hosszú idő óta hagyomány, hogy a koraszülöttek világnapján megvendégelik azokat az érintett családokat, akik koraszülött gyermeket nevelnek. November 17-én zenés műsorral, tortával köszöntötték őket, valamint a gyermekosztályon felbukkant a lila, a reményt és a gyógyulást szimbolizáló szín.

Tovább olvasom

Ekkora a baj? – megszűnik az urológiai osztály a Hetényiben

Pár nappal ezelőtt a közösségi oldalakon már felmerültek olyan pletykák, hogy hamarosan megszűnik az urológiai osztály a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Mostanra a feltételezések bebizonyosodtak, maga az orvosigazgató közölte, hogy orvoshiány miatt november 6-tól, azaz jövő héttől megszűnik az urológiai fekvőbeteg osztály.

Tovább olvasom

Több mint 800 millió forintos fejlesztési ígéretet kapott a szolnoki Hetényi Géza Kórház

Több mint 800 millió forintból fejlesztik a kardiológiai és az onkológiai eszközparkot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, legalábbis erre kapott kormányzati ígéretet az intézmény. Reméljük, így is lesz és nem csak ígéret marad.

Tovább olvasom

Az elmúlt év öt legolvasottabb cikke

Gyorsan elszaladt az év, és bizony eseményekben sem volt hiány. Az esztendő végéről visszatekintve úgy érezhetjük, hogy a pozitív történetek mellett inkább problémákban és nehézségekben bővelkedett 2022. Az év utolsó napjához közeledve tekintsünk vissza, hogy a Szol24.hu cikkei közül melyek érdekelték leginkább olvasóinkat. 5.helyezett Ilyen is volt Szolnok régen Ez az írásunk ugyan csak néhány nappal ezelőtt jelent meg oldalunkon, de ilyen rövid idő alatt is rengetegen olvasták. Cikkünkben azt mutattuk be, hogyan nézett ki Szolnokon a Kossuth Lajos utca és környéke 1966-ban. 4.helyezett Kilenc dílert fogtak a megyében –…

Tovább olvasom

Közel 40 szakember hiányzik a Hetényiből

Egyre több helyen szünetel az egészségügyi ellátás munkaerőhiány miatt. A 444.hu országszerte 43 olyan intézményt talált, ahol orvos- és ápolóhiány miatt kellett szüneteltetni valamilyen ellátást. Példaként hozzák fel a szolnoki Hetényi Géza Kórházat, ahol július óta nincs gyermekintenzív ellátás, mert szakdolgozók híján nem tudják elvégezni a legkomolyabb beavatkozásokat. A súlyos beteg gyerekeket Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben vagy Budapesten látják el. Legutóbb pedig arról számolhattunk be, hogy novembertől szünetel a csecsemő- és gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban. A megyei kórház oldalának álláslehetőségek menüpontja alatt mindenki meggyőződhet róla, hogy a szakemberhiány hatalmas méreteket öltött; jelenleg 35 pozíció…

Tovább olvasom