Nincs elég neurológusa a ceglédi kórháznak, Budapestről rendelnek ki orvosokat

Jász-Nagykun-Szolnok megyén túl sem rózsás a helyzet: mivel nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc kórházban, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat – erről értesült a 444. A hírt a Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila is megerősítette.

Tovább olvasom

Egy hetes lakossági szűrőprogram indul Szolnokon

Tiszta szívvel Szolnokért! – ezt a nagy, piros betűkkel olvasható címet viseli a jövő héten kezdődő, betegségmegelőzéssel, lakossági szűrővizsgálattal egybekötött program. A megnyitót Prof. Dr. Papp Előd kardiológus osztályvezető főorvos tartja holnap az Aba-Novák Kulturális Központ multifunkcionális termében.

Tovább olvasom

Ismét szolnoki orvos a nyomozók látókörében, költségvetési csalás a vád

Úgy tűnik, Szolnokon minden évben jut legalább egy botrány, amelyeknek egy orvos áll a középpontjában: míg tavaly hálapénz elfogadásával gyanúsítottak meg egy osztályvezető főorvost, most egy reumatológus érintett egy gyógyászati segedészközökre elkövetett költségvetési csalási ügyben.

Tovább olvasom

Szolnoki orvos a Forbes legtehetségesebb fiatal magyarjainak listáján

Dr. Erdős Sándor a Semmelweis Egyetemen diplomázott 2020-ban, jelenleg gyermekpszichiátriai szakképzésben és az egyetem PhD programjában is részt vesz az OncoVR fejlesztése mellett. Az Onco VR által VR-szemüvegek használatával segítik a daganatos gyermekek életét – az alapító Erdős most a Forbes legtehetségesebb fiataljainak listájára került.

Tovább olvasom

Megdöbbentő Szolnok megyei adatok a betöltetlen háziorvosi körzetek helyzetéről

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai és nyilvántartása alapján írt összefoglaló cikket a Pénzcentrum, természetesen beigazolva az általános tapasztalatainkat Jász-Nagykun-Szolnok megyében és szerte az országban: a betöltetlen háziorvosi praxisok száma folyamatosan emelkedik, egy szakértő szerint „időzített” bombán ülünk. Szolnok megyében sem rózsás a helyzet.

Tovább olvasom

Újabb lebukás – Nem egyedülálló a szolnoki hálapénzes orvos esete

Hatalmas változást jelentett az egészségügyben két évvel ezelőtt a törvénymódosítás, miszerint hálapénzt adni, elfogadni és kérni is egyformán bűncselekmény, azaz szigorúan tilos. Vannak azonban orvosok, akiknek egy bankjegyekkel teli boríték hatására szelektív lesz a memóriájuk: most Szabolcsban kaptak el egy főorvost és asszisztensét, de Szolnok megyei érintettséghez sem kell sokat kutakodni, fél évvel ezelőtt a Hetényi kórházból vittek el egy osztályvezető főorvost.

Tovább olvasom

Ekkora a baj? – megszűnik az urológiai osztály a Hetényiben

Pár nappal ezelőtt a közösségi oldalakon már felmerültek olyan pletykák, hogy hamarosan megszűnik az urológiai osztály a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Mostanra a feltételezések bebizonyosodtak, maga az orvosigazgató közölte, hogy orvoshiány miatt november 6-tól, azaz jövő héttől megszűnik az urológiai fekvőbeteg osztály.

Tovább olvasom