Állatvédelem, személyeskedés és a „csőd költségvetése” uralta a szolnoki közgyűlést

Sok tekintetben személyeskedő, beszólogató, rossz hangulatú képviselő-testületi ülést láthatott az, aki élőben, vagy az Önkormányzati TV oldalán megnézte a március 28-án, tegnap megtartott közgyűlést. A júniusi önkormányzati választás közelsége pattanásig feszült megszólalásokat és vitákat szült, ezeket összegezzük dióhéjban.

Tovább olvasom

MSZP-kongresszus: „Szolnokot is fel fogjuk szabadítani”

A Fidesz legyőzhető, de erre egyedül egyik ellenzéki párt sem képes – fogalmazott a szocialista Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szombaton Budapesten, miután az MSZP kongresszusa európai parlamenti (EP-) listavezetőnek választotta. A megyeszékhely ellenzéki polgármesterjelöltje, Györfi Mihály szerint fel fogják szabadítani Szolnokot.

Tovább olvasom

Egy sajtódíj margójára

A Szol24 szerkesztősége határozottan úgy gondolja, a vélemény és vélemény közötti különbség nem problémát jelent, sőt, a pozitív velejárója a sokszínű gondolkodásnak, amiből jó esetben egy tartalmas vita tud kialakulni. Azonban meg kell húzni egy határt: azt a határt, hogy ki beszél, vagy ír a saját kútfője szerint, és ki az, aki pártérdek és politikai megrendelés alapján hajt végre felülről érkező utasításokat.

Tovább olvasom

Gyönyörű kor – 90 éves szolnoki lakost köszöntöttek

Dóra László, Laci bácsi azon szerencsések közé tartozik, aki nemhogy megélte a kilencedik X-et, de mindemellett lendületesen, fiatalosan éli mindennapjait. Alighanem sokan, nála akár évtizedekkel fiatalabbak is kíváncsiak lennének a titokra. Lehet, hogy titok nincs, mindenesetre Szolnok önkormányzata születésnapja alkalmából köszöntette őt.

Tovább olvasom

53 helyett 32 milliárd – a költségvetés kapcsán vitázott a szolnoki képviselő-testület

Heves vitákat szült a február 29-én, azaz ma megtartott szolnoki képviselő-testületi ülés, amelynek fő témája a város idei évi költségvetése volt: a tavalyi 53 milliárdos kiadási és bevételi főösszeg idén a tervek szerint mindössze 32 milliárdra csökken.

Tovább olvasom

Torzóként állhat évekig a szolnoki Tisza Kavics szálloda

Torzó lehet akár évekig a nagy reményekkel indult szállodaépítésből Szolnokon. A Tisza Kavics nevezetű létesítmény költségei elszálltak, illetve az állam is visszavonta a 4 milliárdos támogatásnak közel felét – fejezte ki aggodalmát a Szolnoki Többség.

Tovább olvasom

Hogyan lett a Szolnoki Többségből szolnoki kisebbség?

Szolnok közéleti eseményeit sokak számára olyan lehet követni, mintha egy hónap lemaradás után próbálnák felvenni a fonalat valamelyik brazil szappanopera cselekményszálával. A 2019 óta eltelt időszak ellenzéki együttműködés helyett csak intrikát, kilépéseket, bizalmatlansági indítványt és árulást hozott: ezeket összegezzük most, megkérdezve a történet főbb szereplőit, majd kitekintünk az idei esélyekre.

Tovább olvasom

„Változást akarunk!” – hangzott el Füle István és Györfi Mihály lakossági fórumán

Tegnap, azaz január 18-án lakossági fórumot tartott Dr. Füle István önkormányzati képviselő és Györfi Mihály alpolgármester a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A helyiek határozott véleményt fejeztek ki annak kapcsán, hogy elegük van a Szalay Ferenc polgármester városvezetésének folyamatos ígérgetéséből.

Tovább olvasom

Pár tízméteres út felújítására nem futja az állítólag erős gazdasággal rendelkező Szolnoknak

Szolnokon, ezen az állítólagos erős gazdasággal büszkélkedő megyeszékhelyen évek óta képtelenek felújítani egy nagyjából 80 méter hosszú kis utat. Pedig nem is kerülne sokba, de még erre a kis összegre sem futja a büdzséből.

Tovább olvasom