Egy szál takaró alatt feküdt egy hajléktalan a fagypont körüli hőmérsékletben a szolnoki Kossuth téren

Az angyalokat várják a szolnoki Kossuth téren is, az adventi koszorú is feldíszítve, a város karácsonyfája is áll, ehelyett egy hajléktalan bukkant fel a város ünnepi pompájába öltözött téren, a város központjában. A Fidesz-KDNP-irodától 20 méterre feküdt le fáradalmait kipihenni egy hajléktalan, meleget egy szál takaró biztosított számára.

Tovább olvasom

A DK szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte Szolnokot

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója novemberi, kétnapos kihelyezett ülését Szolnokon és a megye más településein tartja. A DK parlamenti politikusai azért járják az országot, hogy valós képet alkothassanak a települések sokasodó gondjairól. Márpedig Szolnokon van gond bőven, a várost ugyanis a párt szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte.

Tovább olvasom

Pánikkeltés vagy jogos kritika? – mi történik az épülő Aldi helyén levő fákkal?

Több, mint egy hónapja már, hogy egy szolnoki Facebook csoportban képekkel mellékelve írtak arról, hogy az épülő Aldi helyén, a Móra Ferenc út és az Ispán körút között elkezdték a fák kivágását. A poszt nagy felháborodást váltott ki, de a városvezetés azon nyomban reagált a hírekre, miszerint tizenegy fát valóban ki kell vágni, de harminc másikat ültetnek a helyére. November 16-án, azaz ma délután el is ültették azokat.

Tovább olvasom

Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Tovább olvasom

Bár több adó folyt be a tervezettnél Szolnokon, a város mégis hitelt vesz fel és még az államnál is könyörög pénzért

Követhetetlen pénzügyi manővereket végez a szolnoki önkormányzat fideszes része. mostanság Van itt minden, mint a jó boltban: hitel, tartalékolás, támogatáskérés. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Főle István, az ellenzéki Szolnoki Többség frakcióvezetője hétfőn,.

Tovább olvasom

Az ellenzéki frakció aggódik, szerintük az államosítás nem oldja meg a szolgáltatók rossz helyzetét

Nem felel meg a valóságnak, vagy legalábbis kampányfogásnak tekinthetők azok a kijelentések, amelyek a víz- és csatornamű államnak történő átadása kapcsán hangzottak el a napokban tartott szolnoki városházi sajtótájékoztatón. Ezt Füle István, az ellenzék frakcióvezetője jelentette ki.

Tovább olvasom

Ma sem fognak aludni a szolnoki középsulisok: elkezdődött a 24 órás vetélkedő

Immár hagyományosnak mondható, hogy a 24 órás vetélkedőt megszervező önkormányzat és a Szolnok Városi Diákok Tanácsa hatalmas tömegeket tudnak megmozgatni, hogy a legkülönfélébb feladatokkal mérjék össze tudásukat a megyeszékhely középiskoláiban tanuló diákok.

Tovább olvasom

A menstruációs szegénység kapcsán kapott össze két szolnoki politikus a Facebookon

Tóth Áron szolnoki polgármesterjelölt – aki a megyeszékhelyen elsőként jelentette be indulását – a közösségi médiában tájékoztatta a lakosságot, hogy Szelindi Andrea párttársával felkeresték a Polgármesteri Hivatal munkatársait annak kapcsán, hogy minden helyi iskolában helyezzenek ki menstruációs elsősegély dobozt. Úgy tűnik azonban, hogy a kérés okafogyottá vált, bár erről őket nem tájékoztatták.

Tovább olvasom