Máris kezdetét vette a politikai torzsalkodás Szolnokon

Kicsit több, mint egy hónap telt el az önkormányzati választások óta, de úgy tűnik, jól tippeltek azok, akik az eddigi tapasztalatok fényében úgy gondolták, a parttalan viták és szekértáborharcok nem fognak alábbhagyni. Most éppen egy átadás-átvételi vita kellős közepébe csöppentünk Györfi Mihály és Szalay Ferenc által, az érintett felek ráadásul teljesen másként fogalmaznak a napokban létrejött megbeszélés kapcsán.

Tovább olvasom

Meddig rohad még az Abonyi úti felüljáró? – Válaszoltak az illetékesek

A Kolozsvári-híd, más néven az Abonyi úti felüljáró renoválása immár tíz éve húzódik. Arra vállalkoztunk, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba, ezért minden érintett felet megkérdeztünk az ügyben. Kinek a felelőssége, hogy az ígérgetésen kívül más nemigen történik az Abonyi úti felüljáróval? Mint kiderült, forrást a kormánytól várunk, de a reménykedésen kívül, mást senki nem tud tenni.

Tovább olvasom

Szolnok működése öt éven belül teljesen átlátható lesz – interjú Györfi Mihállyal

Mint ismert, Györfi Mihály nyerte a szolnoki polgármester-választást június 9-én, ami azt jelenti, hogy majdnem két évtized után leváltja Szalay Ferencet. Hivatalosan október elsejétől ülhet a polgármesteri székbe, a megbízólevelét viszont már átvehette a közelmúltban. Helyzete nem lesz könnyű, hiszen a képviselő-testületben a Fidesz-KDNP van többségben; sok más mellett erről is kérdeztük Szolnok jelenlegi alpolgármesterét.

Tovább olvasom

Belépni tilos! – mi lesz veled Tiszaligeti Strandfürdő?

Nemcsak az elmúlt hónapokban, már tavaly arról írt a sajtó, köztük a Szol24 is, hogy az átadás eredetileg tervezett ideje a ködbe vész, már ami a Tiszaligeti Strandfürdőre való belépést illeti. A hányatott sorsú komplexummal ezúttal a Telex foglalkozott – nagyon úgy tűnik, ezen a nyáron sem fogunk önfeledten fürdőzni a megyeszékhelyen.

Tovább olvasom

Szalay Ferenc hazugsággal vádolta meg politikai ellenfeleit a közgyűlésen

Kiakadt az őt legyőző ellenzékre (Forrás: Szalay Ferenc Facebook oldala)

Egymást kóstolgatta Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi polgármestere és a választáson legyőző alpolgármestere Györfi Mihály az önkormányzati választások utáni első közgyűlésen. Egy ellenzéki képviselőnek is kijutott a jóból. A Szolnoki Vízilabda Aréna és a leendő polgármester egy interjúbeli kijelentései kavarták fel az állóvizet.

Tovább olvasom

A megválasztott polgármester Székesfehérvár szintjére pörgetné fel Szolnokot

Országosan is kirívó meglepetést hozott a szolnoki önkormányzati választások eredménye, ahol az öt cikluson át regnáló fideszes Szalay Ferencet győzte le korábbi ellenzéki alpolgármestere, Györfi Mihály a, Párbeszéd-Zöldek -MSZP – Agóra Egyesület – Jobbik – Momentum – DK ellenzéki összefigás jelöltje, csupán 375 szavazattal. Habár októberig még sok víz folyik le a Tiszán, a Népszava polgármesteri terveiről faggatta Györfi Mihályt.

Tovább olvasom

A székesfehérvári polgármester elmondta, hogyan tarthatta volna meg a Fidesz Szolnokot

Kiélezett versenyben, de 2006 után nagy meglepetésre mégis sikerült leváltani Szalay Ferenc fideszes polgármestert, a megyeszékhely következő polgármestere Györfi Mihály lesz. Szolnok fájó vereség lehet a kormánypártoknak, az „emberarcú fideszesként” emlegetett Cser-Palkovics András ráadásul azt is elárulta, mi okozhatta a vereséget.

Tovább olvasom

Nem segített Orbán Viktor nosztalgiázása a kampányhajrában Szolnokon

Egymillió találkozás napja – a Fidesz mozgósítása a hétvégén a tetőfokára hágott, köztük Orbán Viktor is megjelent a megyeszékhelyen. A miniszterelnök kezet csókolt, beszélgetett, telefonált, sőt, még egy kis szolnoki nosztalgiázás is belefért a napjába. Mindenesetre a jelenléte Jászapátihoz hasonlóan itt sem vezetett sikerre, Györfi Mihály meglepő győzelmet aratott Szalay Ferenc felett.

Tovább olvasom

Györfi Mihály: “Legalább ezer fideszes szavazó döntött úgy, hogy minket választ”

Györfi Mihály megnyerte a szolnoki polgármester-választást, legyőzve az öt cikluson át regnáló fideszes Szalay Ferencet. Győzelméhez hozzájárulhatott, hogy nemcsak az ellenzéki, hanem a kiábrándult fideszes szavazókat is meg tudta szólítani. Helyzete azonban nem lesz könnyű, mivel a képviselő-testületben a Fidesz-KDNP van többségben.

Tovább olvasom